Uluslar arası Kültür Şöleni Edirne'de başladı

7. Uluslararası Öğrenci Buluşması Edirne'de başladı. Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği, öğrenci Buluşmaları'nın Edirne'deki ayağını, 'Biz Bir Milletiz' adı altı

GÜNDEM 11.05.2014 17:25:00 0
Uluslar arası Kültür Şöleni Edirne

ALKIŞLANASI BİR DURUM

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Sarıoğlu, Edirne’nin bir dönem dünya kenti olduğunu, bir ara istirahata çekildiğini ama yine dünya kenti olma yolunda hızla ilerlediğini belirtti. Prof. Dr. Sarıoğlu, "Dünyanın dört bir tarafından Trakya Üniversitesi’ne bilimi, medeniyeti, kültürü harmanlamak ve buradan aldıklarını ülkelerine taşımak, kendi ülkelerinden güzellikleri bize tanıtmak üzere gelen değerli öğrencilerle birlikte olmak gerçekten heyecan verici, duygulandırıcı bir manzara. Hele ele ele tutuşup birlik beraberlik, insanlık mesajı vermeleri takdire değer, alkışlanası bir durum" diye konuştu.

 

 

HERKES YARDIMCI OLUYOR 

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır, "Ülkemize üniversite eğitimi almak için gelen misafir öğrencilerin organizasyon kabiliyeti kazanmaları, uluslararası öğrenciler kamuoyunda gündem oluşması ve bu alanın tanıtımı amacıyla faydalı olacağını düşünüyorum" dedi.

Afganistan’dan Trakya Üniversitesi’ne okumaya gelen Muhammet İslam, 4 yıldan beri Edirne’de olduğunu ve herkesin, tüm kurumların kendilerine yardımcı olduklarını ifade etti. Trakya Üniversitesi’nde okuduğu için mutlu olduğunu söyleyen İslam, kendilerine yardımcı olan tüm kurumlara teşekkür etti. 

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Trakya Bölge Müdürü Fatih Ot, "Yabancı ülkelerden ülkemize gelen öğrencilere burslar ve maddi imkanlar sağladığımız gibi gönül ve irfan eğitimleri de vermemiz lazım. Ancak böyle kalıcı bağlar oluşturabiliriz bu gençlerle Türkiye arasında. Bu gençlerin eğitimlerini tamamladıktan sonra ülkelerine gittiklerinde gönüllü Türkiye elçileri olacağını düşünüyorum" dedi.

Konuşmaların ardından tanıtım stantlarının açılışı yapıldı. Protokol üyeleri stantları gezerek, çeşitli ülkeler hakkında bilgiler aldı. Etkinliklerin 3 gün devam edeceği belirtildi. 

Haber / Gökhan TEKER