10 yaşındaki çocuğu öldürülen Mürüvet Aktaş 'Yılın annesi' seçildi

Kırklareli'de, okula gitmek üzere evinden ayrılan ve tecavüze uğradıktan sonra öldürülen 10 yaşındaki Halil İbrahim Aktaş'ın annesi Mürüvet Aktaş, 'Yılın Annesi' seçildi.

GÜNDEM 11.05.2014 17:21:00 0
10 yaşındaki çocuğu öldürülen Mürüvet Aktaş

Kırklareli'de Anneler Günü kutlamaları kapsamında Memur-Sen tarafından kahvaltı etkinliği düzenlendi. Kahvaltıya çok sayıda sendika üyesi katılırken, Kırklareli'de tecavüze uğradıktan sonra öldürülen 10 yaşındaki Halil İbrahim Akkaş'ın annesi Mürüvet Aktaş 'Yılın Annesi' seçildi. Gözyaşlarına engel olamayan Aktaş, plaketini aldıktan sonra yerine geçti.

Memur-Sen Kadın Komisyonu Başkanı Birgül Kılıç sözleriyle acılı anne Münevver Aktaş'ı duygulandırdı. Kılıç, "Bize kanından kan, canından can katarak aylarca karnında taşıyıp sonra da yaşadığımız dünyaya getiren, bununla da kalmayıp gecesini gündüzüne katarak büyütüp besleyen, sonsuz merhametiyle hep yanımızda olan, o değerli varlığımıza ne kadar hürmet etsek azdır. Erkekleri yetiştiren de kadınları yetiştiren de annedir. Birinci derecede başöğretmen analardır. Onların şefkatini, merhametini, sevgisini hayatımıza yansıtabildiğimiz oranda, hayatın daha güzel ve anlamlı olacağı bir gerçektir" ifadelerini kaydetti.

İHA