Belediye Başkanı 74 muhtarla buluştu

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve 74 mahalle muhtarının yanı sıra Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları Gülferah Güral ve Mustafa Özdemir ile Süleymanpaşa Belediye Me

GÜNDEM 9.05.2014 15:40:00 0
Belediye Başkanı 74 muhtarla buluştu

AYRIM YAPMADAN HERKESİN SORUNUYLA İLGİLENECEĞİZ

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat muhtarlar ile olan bağlarını kuvvetli tutacaklarını belirtti. Bundan sonra her ayın üçüncü perşembe günü muhtarlarla toplantı yapacaklarını söyleyen Başkan, belediyenin çöp sorunu başta olmak üzere 74 mahallenin tüm sorunlarına hiçbir ayrım yapmadan ellerinden gelen hizmeti yapacaklarını ifade etti.

Yakında Talat Akköse’nin kendisinin yardımcısı olacağını açıklayan Eşkinat; Akköse’nin mahallelerin sorunlarını çok iyi bildiğini söyledi. “Süleymanpaşa Belediyesi olarak özellikle köyden mahalleye çevrilen yerler için söylüyorum ki sadece yol - çöp meselelerinizle değil tarımsal kalkınmanız için de elimizden geleni yapacağız” diyen Başkan Eşkinat; “Kanalizasyon gibi büyük sorunlarda da yanımızda her zaman olan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak da elinden gelen gayreti yapacak.” dedi.

MAHALLELERDE BİZİM ADIMIZA BAŞKAN SİZSİNİZ

Toplantı öncesi, talepleri yazılı olarak getirmelerini istediklerini hatırlatan Başkan Eşkinat; Çok acil, kısa vadeli ve uzun vadeli şeklinde yapılan sıralama doğrultusunda değerlendirmeler yapacaklarını kaydetti.  Muhtarlara herhangi bir konuda sıkıntı yaşadıkları takdirde kendisini ve Başkan yardımcılarını arayabileceklerini söyleyen Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat,  “Bizim adımıza mahalledeki başkanlar sizsiziniz. Seçim sürecinde de sözümüz buydu. Biz bu 5 yılı siz olmadan, birlikte çalışmadan başaramayız. O yüzden Süleymanpaşa için birlik olmalıyız” dedi.

TEKİRDAĞ KABUK DEĞİŞTİRİYOR

Eşkinat’ın ardından konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “Artık hepiniz aynı statüde mahalle muhtarısınız. 74 muhtarımı görmekten mutluyum. Tekirdağ kabuk değiştiriyor.  5 yıl boyunca sizlerle beraber olacağız. Özellikli olarak köyden mahalleye dönüşen kırsal kesimle ilgili hizmet sahamız çok geniş. Hizmeti en uç noktalara kadar yayacağımıza şüpheniz olmasın” dedi.

“Biz göreve siyasi partinin adayı olarak geldik. Mazbatamızı aldıktan sonra parti rozetini çıkardık. Demekki artık oy verdi vermedi bunlar bitti” diyerek sözlerine devam eden Kadir Albayrak: “Şimdi hizmet zamanı başladı. Bundan sonra her vatandaşımıza eşit hizmet yapmak birinci görevimiz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak 11 ilçemizi şantiyeye çevirmek boynumuzun borcu. Bütçemizi var, gücümüz var, her şeyimiz var. Tekirdağ’ın 257 köyünü sıcak asfalt yapacağız. Eğer köylümüz şehirli yapıldıysa bizede yollarını şehir yolu gibi yapmak düşüyor” ifadelerini kaydetti.

Açılış konuşmalarının ardından muhtarların sorunları dinlenerek tartışılırken toplantı hep birlikte hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

Haber / Gökhan TEKER