Hastane Nisan ayına yetişecek

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı görevine 30 Mart seçimleri öncesi başlayan Reşat Bahar yeni yönetimle birlikte dün İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti. Dev

GÜNDEM 8.05.2014 19:37:00 0
Hastane Nisan ayına yetişecek

POLİS TEŞKİLATININ YANINDAYIZ

Reşat Bahar, dün saat 13.00’da yönetim kurulu üyeleri Kılıç Karataş, Recep Keskin, Halit Er, Kamil Çetintaş, Hasan Tüfekçi, Murat Yaraşır, Ercan Erdoğan ve Kamil Yiğit ile birlikte Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan’ı makamında ziyaret etti. Bahar önceki günlerde Kaymakam Metin Kubilay’la birlikte kurum ziyaretlerini başlattıklarını ve AK Parti olarak her zaman polis teşkilatının yanında olduklarını söyledi.

SIKINTISIZ BİR SEÇİM SÜRECİ YAŞADIK

Çerkezköy’ün sıkıntısız bir seçim süreci yaşadığını ifade eden Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak 171 personel ile ilçeye hizmet etmeye çalıştıklarını söyledi. “Personel sıkıntımız olduğunu büyüklerimize ilettik” diyen Ogan “Büyüklerimiz de yazın inşallah bir deşiklik olacağını ve talebimizi yerine getireceklerini söylediler. Büyükşehir yasası ile birlikte Veliköy ve Kızılpınar’da bize bağlandı. Bu iki belde ile karar bakanlıktan çıkıyor. Onunla ilgili bir çalışma şu anlık yok. Bu sayı ile iki mahalleye yetmeyeceğimizi ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

ACİLE 15 BİN HASTA GELDİ

AK Partili heyet ardından Çerkezköy Devlet Hastanesine gitti ve Başhekim Uzman Doktor Necati Karaoğlu ile görüştü. AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı Başkanı Reşat Bahar ve yönetim kurulu üyeleri hastanenin çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Karaoğlu geçen ay hastanenin aciline 15 bin 700 hasta geldiğini kaydetti. “Bu hastalarımızdan 113’ü ise bizim ambulanslarımız ile birlikte diğer hastanelere sevk oldular. Her hafta personelimiz ile birlikte toplantılar yaparak hastanenin doktor ya da malzeme sıkıntısı olup olmadığını tartışıyoruz” diyen Karaoğlu; “Geçtiğimiz ay hastanemizde 8 vatandaşımız hayatını kaybetti. Doktor arkadaşlarımız ile ölen hastayı kurtarabilir miydik diye onun toplantısını bile yapıyoruz” dedi.

EYLÜL’E KALMASAN NİSAN’A YETİŞTİRECEĞİZ

Çerkezköy’de inşaatı başlayan 200 yataklı devlet hastanesinde yaklaşık 45 gün kadar zemin iyileştirmesi ile ilgili vakit kaybedildiğini söyleyen Başhekim, yüklenici firmanın çok gayretli çalıştığını ve Cumartesi ve Pazar günleri mesai yapmadan durmadan çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

“Kışında inşaata uygun bir şekilde geçmesi ile birlikte kaybedilen 45 gün kapatıldı. Şuanda hastanemizin Haziran ayı sonuna sonlarına doğru kaba inşaatı bitmesi hedefleniyor” diyen Başhekim, “Normalde sözleşmeye göre 2015 Eylül ayında bitmesi gereken inşaat bakanımızın talimatı ile 23 Nisan’a kadar yetiştirilecektir. Bu inşaatın bu zamana kadar bitmesinde de umudumuz bulunmaktadır. Hastanemizin orta bloğun kabası bitti. Şuan ince işçilik başladı. Yataklı servis olacak bu blokta zemini ve birinci katı yapılıyor. Yapılan değerlendirme toplantılarında ise hastanemizin yüzde 24’ünün tamamlandığını ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Haber/Gökhan TEKER