Rektör: Zorlu süreci atlattık, standarda ulaştık

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Rektörü Mustafa Aykaç, 2007 yılında kurulan üniversitenin büyük başarılara imza attıklarını ifade etti. Kırklareli Üniversitesi'ni hem nicelik olarak geliştirmeye bÃ?

GÜNDEM 8.05.2014 19:32:00 0
Rektör: Zorlu süreci atlattık, standarda ulaştık

SEVİNDİRİCİ BİR GELİŞME

Diploma Eki Belgesi için zorlu süreçlerden geçtiklerini söyleyen Prof. Dr. Aykaç şunları kaydetti:

Diploma Eki Belgesi için gerekli çalışmaları zamanında başlatarak belli bir noktaya getirdik. Diploma eki belgesini almak üzere YÖK'e müracaat ettik. YÖK tarafından bu belgeyi almaya hak kazandığımıza dair yazı geldi. Bu üniversitemiz açısından sevindirici bir gelişme. Biz üniversitemizi nicelik itibariyle geliştirmeye büyütmeye çalışırken, aynı zamanda nitelik itibariyle eğitimin kalitesini arttırmaya çalışıyoruz.  Buna önem veriyoruz. Diploma Eki Belgesi de bu çerçevede üniversitemizin sağlamış olduğu bir başarıyı gösteriyor. Bizim gelişme noktasında attığımız adımlar Diploma eki belgesini alarak belli bir aşamaya erişmiş durumda. YÖK bu alandaki çalışmalarını bir takvime bağladı. Diploma Ekinden sonra Diploma Etiketi almak üzere daha kolay bir sürece başlayacağız. Zorlu dönemi bu anlamda üniversitemizin Avrupa yüksek öğretim standartlarına kavuşması anlamda tamamlamış olduk”.

AB ÜYESİ ÜNİVERSİTELERLE PARALELİZ

“Avrupa Birliği üniversiteleriyle bu noktada paralellik arz ediyoruz. Paralel bir eğitim öğretim ve araştırmayı devam ettiriyoruz. Bu öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz bakımından geçerli. Avrupa birliğindeki bir üniversitenin öğrencisi bizim üniversitemize gelip, almış olduğu kredileri saydırıp geri kalan kredilerini burada tamamlayabilir, üniversiteyi burada bitirebilir. Ya da bizim öğrencimiz herhangi bir Avrupa birliği üyesi ülkede bir üniversite eğitiminin belirli bir kısmını devam ettirebilir. Eksik kredilerini alabilir ve mezun olabilir. Bu Avrupa birliği bünyesinde geçerli bir sistem demektir. Dolayısıyla tek bir üniversitenin tek bir diploması gibi Avrupa Birliği ülkelerinin diploması haline gelmiş oluyor bizim diplomalarımız. Bundan sonra 2014-2015 yılı için hazırlıkları sürdürüyoruz. Dolayısıyla yeni eğitim öğretim yılında üniversitemizi tercih edecek öğrenciler için bu diploma eki belgesinin alınmış olması çok büyük bir değer ve önem taşıyor. Üniversitemize gelecek hem yurt içinden hem de yurt dışından gelecek öğrenciler açısından çok büyük bir önemi var. Hiç endişe duymadan artık diploma eki belgesi almış bir üniversiteyi daha kolay tercih edebilecekler. Çekinmeden daha güvenerek daha büyük bir özgüven ve sevinçle üniversitemizi tercih edebilirler”.

PRESTİJİMİZ ARTTI

Elde ettiğimiz bu başarı bundan sonra bu alanda daha çok çalışmaya, gayret etmeye sevk edecek. Bu alandaki çalışmalarımızı geliştirerek devam ettireceğiz. Diploma Eki Belgesi alınması üniversitemiz açısından çok büyük bir prestij oldu. Bütün öğrencilerimiz, öğretim üyelerimizi ve üniversitemizin tüm mensuplarını çok yakından ilgilendiren ve üniversitenin her türlü faaliyetinin özeti kabul edilebilecek başarı hikayesidir bu. Üniversite olarak bundan sonra daha istekli, daha gayretli, daha şevkli, motivasyonu güçlü bir şekilde çalışacağız. Bu Diploma Eki Belgesi için ön lisans, lisans, yüksek lisans eğitim öğretim faaliyetlerimizin hepsini gözden geçirdik. Ders planları, ders isimleri, ders içerikleri Türkçe ve İngilizce olarak yeniden belirledik. Avrupa Kredi Transfer Sistemine göre ders kredilerini, öğrenim ve program çıktılarını belirledik. Derslerin ve programların amaçlarını belirdik. Bunların hepsini bütün dersler ve bölümler için program bakımından belirlendi. Eğitim öğretim bakımından el atılmadan bir nokta kalmadı. Bunun için köklü bir çalışma gerektirdi. Bu devam eden bir süreç. Bundan sonra aynı doğrultuda çalışmalarımızı devam ettirmemiz lazım."

Aykaç, Diploma Etiketi Belgesi için YÖK'e müracaat edeceklerini sözlerine ekledi. 

Haber / Menşure KARDEŞ