Ertürk: Seçimden zaferle çıkmamızdan rahatsızlar

CHP Çerkezköy İlçe Yönetimi önceki akşam İlçe Teşkilatında önceki gün saat 19.00'da düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada bazı yerel gazetelerde CHP İlçe te

GÜNDEM 8.05.2014 19:29:00 0
Ertürk: Seçimden zaferle çıkmamızdan rahatsızlar

Toplantıda, bu tür haberlere itibar edilmemesi gerektiğini belirten İlçe Başkanı Saim Özkan, “Partiyle ilgili her hangi bir haber alınacaksa en doğru bilgiyi ilk ağızdan biz veririz. Lütfen bu yalnız yamalak haberlere itibar etmeyin. Her hangi bir durum olduğunda biz zaten bilgi veriyoruz” dedi. Basın açıklamasında İlçe Başkanı Saim Özkan başta olmak üzere yönetim kurulu tam kadro bulunurken, Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel ve Gençlik Kolları yönetimi de hazır bulundular.

 YÖNETİMİMİZ ÇALIŞMALARINI PARTİNİN TÜZÜK VE YÖNETMELİKLERİ DOĞRULTUSUNDA YÜRÜTÜYOR

CHP Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu Adına basın açıklamasını İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Nejdet Ertürk yaptı. Ertürk, “Son günlerde bazı yerel gazetelerde “CHP ‘de kongre rüzgârları esiyor” , “CHP İlçe başkanı istifa mı ediyor” türünde çıkan bazı haberlerle ilgili olarak gerek basını gerekse kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla açıklama yapılmasına gerek duyulmuştur. Bilindiği gibi CHP Çerkezköy İlçe Yönetimi 22 Nisan 2012 tarihinde yapılan kongre sonrası delegelerin tercih ve iradeleri sonucu işbaşına gelmiş, o tarihten bu güne kadar çalışmalarını partinin tüzük ve yönetmelikleri doğrultusunda yürütmektedir. Görevi devraldıktan sonra yönetimin çalışmalarını engellemek, CHP’de bir yönetim zafiyeti varmış gibi kamuoyunda bir algı yaratmak, hatta yönetimi düşürmek için çeşitli girişimlerde bulunulduğu bilinmektedir. Ancak bu girişimler beyhude çabalar olmaktan öteye gidememiştir” diye konuştu.

SEÇİMDEN ZAFERLE ÇIKMAMIZ BAZI ÇEVRELERİ RAHATSIZ ETTİ

Ertürk şöyle devam etti, “Özellikle 30 Mart Yerel Seçim sürecinde yönetimin herkesi kucaklayan bir anlayışla seçimlerden zaferle çıkmasının bazı çevrelerde rahatsızlık yarattığı açıktır. Son zamanlarda çıkan haberler de bu rahatsızlığın bir sonucu olmalı ki, gerçekle ilgisi olamayan haberlerin basına servis edildiğini görüyoruz.  CHP herkesin görüşünü açık bir biçimde ifade edebildiği, her şeyin her platformda tartışabildiği bir partidir. Söylenilen her sözün gerçekmiş gibi haberleştirilmesini de etik bulmuyoruz. Gerçekliği doğrulamadan, yetkili organların görüşü doğrultusunda teyit edilmeden, kim tarafından servis edildiği belli olmayan haberlerin ne amaçla yayınlandığını tahmin edebiliyoruz. Ancak bağımsızlığı konusunda şüpheye düşmediğimiz, her platformda tarafsızlığını dillendirdiğimiz yerel basınımızın da bu tür haberlere itibar etmesi anlaşılabilir bir durum değildir. Dünyada basın özgürlüğü sıralamasında 154.’lükteki yerimizle 3. Lige düştüğümüz şu günlerde yerel basınımızın sergileyeceği özgür ve tarafsız bir duruş en çok bizi mutlu edecektir” diye konuştu.

YÖNETİMİMİZ TAM BİR BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE GÖREVİNİ SÜRDÜRÜYOR

Nejdet Ertürk, ilçe yönetiminin tan bir birlik ve beraberlik içinde görevini sürdürdüğünü de belirterek, “İlçe yönetimimiz göreve geldiği günden beri birlik, beraberlik ve tam bir dayanışma içerisinde görevine devam etmektedir. Ağustos ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimine odaklanmış bu yönde çalışmalarını sürdürmektedir. CHP tüzüğüne göre Genel Merkezimizin belirleyeceği kongreler takvimi belli oluncaya kadar yönetimimiz iş başındadır. Atama bir yönetim geleceği yalanları ya da yönetimin istifası gibi bir beklenti içerisinde olanların bu hevesleri kursaklarında kalacak, yeni kongreye kadar görevimizi CHP tüzük ve yönetmeliklerinden aldığımız yetkiyle yürüteceğiz. Kongrede üyelerin ve delegelerin iradesiyle seçilecek yeni yönetimimizi de baş tacı ederek arkasında dururuz. Mevcut İlçe başkanı ve yönetim kurulu varken kendini ilçe başkanı gibi gösterme eğiliminde olanların bu davranışları ahlaki olmadığı gibi parti terbiyesi ile de bağdaşan bir tutum değildir. 30 Mart Yerel seçimlerinde yönetimin emeklerini görmezden gelip başarısını gölgeleme çabası içinde olanlar önümüzdeki süreçte bu başarımıza bir kez daha tanıklık edecek ve mahcup olacaklardır. 23 Nisan törenlerinde çelenk koyma ve 1 Mayıs kutlamalarına katılma konusunda yönetimi yalnız bırakarak bu çalışmalarımızı karalama görevini üstlenmiş bazı klavye silahşörleri gerek partimiz gerekse seçmenlerimizle aramızda birlik ve dayanışmayı bozamayacağı bilinmelidir” ifadelerini kullandı

 YETKİLİ KİŞİLER DIŞINDAKİ HABERLERE İTİBAR EDİLMESİN

Ertürk açıklamasının son bölümünde de ilçe teşkilatında yetkili kişilerin yapacağı açıklamaların dışındakilere itibar edilmemesini de belirterek, “CHP Çerkezköy İlçe yönetimi gerek 30 Mart Yerel seçimlerinde gerekse daha önce yaşanan her şeyi arkasında bırakarak önünde ki hedeflere kilitlenmiştir. Bunun ilk ayağı Ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleridir. Partimizin göstereceği adayın desteklenmesi ve Çerkezköy’de partimizin istenilen başarıyı elde etmesi önceliğimizdir. Bu doğrultuda yönetim olarak üyelerimizle birlikte tan bir dayanışma içerisinde olacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Ayrıca yetkili kişi ve organlarca yapılan açıklamalar dışındaki haberlere itibar edilmemesini rica ediyor, kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz” dedi.  Nejdet Ertürk’ün yönetim kurulu adına yaptığı basın açıklaması sonrasında CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan’da basın mensuplarına, “Arkadaşlar partiyle ilgili bilgi almak istediğinizde ben her zaman sizlere bilgi vermeye hazırım. Ben olmadığımda da yetkili organlarımız gerekli zamanlarda gerekli açıklamayı yapıyor. Bir durum olduğunda beni arayın. Yetkili kişiler dışındaki haberlere itibar etmemenizi bir kez daha sizlerden rica ediyorum” dedi.

Haber / Seyit SÜREN