Gençler spor algısını kıracaklar

Koç Topluluğu'nun desteğiyle düzenlenen Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları'nda şampiyonluk heyecanı sürüyor.

SPOR 8.05.2014 18:47:00 0
Gençler spor algısını kıracaklar

Yıl boyunca 185 üniversiteden 22 bin sporcunun 46 branşta yarıştığı Koç Fest, finallere kalan 5 binden fazla sporcunun büyük mücadelesine sahne oluyor. Bu yıl toplam 10 ilde gerçekleşecek finallerin yedinci durağı olan Tekirdağ’da squash ve badminton dallarındaki müsabakaları izleyen Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Y.Koç, “Koç Fest’in Türkiye’nin en büyük gençlik ve spor festivali olması hayalimizdi ve bunun gerçekleştiğini görmekten büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Ama asıl gururumuz, Koç Fest’te gençlerimizin henüz dünyada bile yeni olan branşlarda yarışıyor ve birçok amatör branşın Koç Fest ile güç kazanıyor olması. İnanıyorum ki bu yetenekli gençlerimiz olimpiyatlar da dahil uluslararası arenada Türkiye’yi başarıyla temsil edecek” dedi.

 

 

ULUSLARARASI ARENADA DAHA ÇOK BRANŞTA İYİ SONUÇLAR ALINACAK

Koç Topluluğu’nun desteğiyle düzenlenen Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları’nın finallerinde sona yaklaşılıyor. Finallerin yedinci durağı Tekirdağ’da squash ve badminton branşlarında devam eden müsabakaları izleyen Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Y.Koç daha sonra Namık Kemal Üniversitesi Spor Kompleksi’nde yüzlerce öğrenci ile aynı anda selfie fotoğrafı çektirdi. Koç Fest kapsamında gerçekleşen Türkiye Bisiklet Şampiyonası’nda dereceye giren sporculara madalyalarını da takdim eden Ali Y. Koç, amaçlarının Türk sporcularının uluslararası arenada daha çok branşta başarılı sonuçlar elde etmesine katkı sağlamak olduğunu söyledi.

FARKLI BRANŞLARDA BAŞARILI SPORCULARIN YETİŞMESİ TÜRK SPORUNU GÜÇLENDİRİYOR

Türkiye’de spor denince akla ilk futbolun geldiğini ifade eden Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Y. Koç, şöyle konuştu: “Üniversiteli sporcuların ve gençlerin bu algıyı kıracaklarına olan inancım bugün bir kez daha güçlendi. Hem farklı branşlarda başarılı sporcuların yetişiyor olduğunu görmekten hem de onları izleyen üniversiteli gençlerimizin ilgisine tanıklık etmekten sonsuz mutluyum. Onların yeteneklerini, azim ve disiplinle birleştirdiklerinde elde ettikleri başarı, inanın bizleri çok heyecanlandırıyor. Çünkü üniversiteli sporcularımızın Koç Fest’teki başarıları Türkiye’nin gelecekte sporda elde edeceği başarıların da en büyük habercisi. Bu genç sporcuların Türkiye’yi olimpiyatlar da dahil uluslararası arenada başarıyla temsil edeceklerine hiç kuşkum yok.”

 

 

BİSİKLET VE RAGBİ EKLENDİ

Geçen yıl 44 olan branş sayısını bu yıl bisiklet ve Ragbi’yi de dahil ederek 46’ya yükselttiklerini kaydeden Ali Y. Koç, “19. yüzyılın başlarında İngiltere’de doğan Ragbi, dünyada da henüz yeni yeni gelişiyor. Bisikletse son dönem ilginin oldukça yoğunlaştığı branşlardan biri. Bu da gençlerimizin dünya ile entegrasyonunun ne kadar hızlı olduğunu gösteren önemli işaretlerden biri. Biz de bu değerli genç sporcuları Koç Topluluğu olarak destekliyor olmaktan ve gerek üniversite yönetimlerinin ilgisi, gerek sporcuların gelişimi ve gerekse izleyici kapasite ve kalitesi açısından gelinen noktadan büyük gurur duyuyoruz” diye konuştu.

GENÇLERİMİZE FAİR PLAY RUHUNU AŞILAMAYA AYRI BİR GAYRET GÖSTERİYORUZ

Sporun gelişmesinde en az başarılı sporcu kadar izleyicinin de önemine değinen Ali Y. Koç, Koç Fest’in bu anlamda da büyük bir rol oynadığına inandığını söyledi. Ali Y. Koç, “2006 yılından bu yana destek verdiğimiz Koç Fest’te ilk günden bu yana hem sporcular hem de onları destekleyen üniversiteli gençlerimizde fair play ruhunu oluşturmaya ayrı bir gayret gösteriyoruz. Bugün Tekirdağ’da karşılaşmaları izlerken bu ruhu gençlerimizde görmekten ve hızla yaygınlaşıyor olmasına şahit olmaktan dolayı oldukça duyguluyum” dedi.

Bu yıl Koç Fest’te 28 gün süresince spor, müzik ve eğlencenin bir arada sunulduğunubelirten Ali Y. Koç, festival boyunca viral filmler, teknolojik etkinlikler ve sosyal medya ile entegre edilmiş yarışmaların üniversiteli gençler tarafından ilgiyle karşılandığını söyledi. Koç Fest’te teknolojinin en üst seviyede kullanıldığına değinen Ali  Y. Koç, 2011 yılından bu yana dijital platformda yaklaşık 10 milyon gence ulaşıldığını belirtti.

Türkiye Üniversite Spor Oyunları Federasyonu (TÜSF) yetkilileri ve Koç Fest saha ekibinden yaklaşık 400 kişinin görev yaptığını dile getiren Ali Y. Koç, bu büyük organizasyonun başarılı bir şekilde gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Tekirdağ’da 9 Mayıs tarihlerine kadar sürecek Koç Fest kapsamında, bu akşam ünlü rock grubu gripin ve yeni çıkış yakalayan Control+ Z de birer konser verecek.

Haber/Ahmet KILAVUZ