Satranç Şampiyonasında Tekirdağ'ı Temsil edecek

Geçtiğimiz hafta sonu Tekirdağ'da yapılan Yıldız Kızlar Satranç şampiyonası Türkiye grup elemelerinde birinciliği elde ederek Türkiye Yıldız Kızlar Satranç şampiyonasına katılmaya hak kaza

GÜNDEM 6.05.2014 16:54:00 0
 Satranç Şampiyonasında Tekirdağ

BAŞARINDAN MUTLULUK DUYDUK

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay Sude Nur Ogan’ın Tekirdağ’da yapılan Yıldız Kızlar Satranç şampiyonasında birinciliği kazanarak Türkiye Yıldız Kızlar Satranç Şampiyonasında ilimizi temsil edecek olmasından da ayrıca mutluluk duyduğumu ifade ediyorum. Tekirdağ’da birinci olmanız bizleri çok mutlu etti. Satranç önemli. Biz gençlerimizin daha fazla satrançla ilgilenmelerini istiyoruz. Satranç, zihinsel gelişmeyi sağlaması bakımından da önemlidir. Gençlerimizi çocuklarımızı sporla ilgilensinler, sanatla ilgilensinler istiyoruz. Gençlerimizin Satranç la yoğunlaşmasını tavsiye ediyorum. Gerçekten satranç her bakımdan insan ruhunu güzelleştiren ve rahatlatan ve bedensel ve ruhsal gelişim açısından da önemlidir. Sude Nur kızımızın Türkiye Yıldız Kızlar şampiyonasında da ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğine ve derece alacağına inanıyor ve başarılarının devamını diliyorum.”dedi.

 ASUDE NUR OGAN BAŞARILI BİR ÖĞRENCİMİZ

Çerkezköy Nurullah narin Ortaokul Müdürü Yılmaz Kırmızıgül de Sude Nur Ogan’ın yedinci sınıf öğrencisi olduğunu belirterek, “Satranç birincisi Asude Nur Ogan aynı zamanda okulumuzun en çalışkan öğrencilerinden biridir. Derslerindeki başarısını sporda da göstermesi bizleri de çok mutlu ediyor.”dedi. Sude Nur Ogan’da beş yıldır satrançla ilgilendiğini ve son olarak babasının Saray’a tayini ile hocası Ahmet Canakar’ın sayesinde başarılara imza attığını ve hocasının bu başarısında da katkısının büyük olduğunu belirtti. 

Haber/Seyit SÜREN