Acılı anne: Çocuk katillerinin karşılığı idam olmalı

Kırklareli'de, okula gitmek üzere evinden ayrılan ve tecavüze uğradıktan sonra öldürülen 10 yaşındaki Halil İbrahim Aktaş'ın annesi Mürüvet Aktaş, çocuklara yapılan bu gibi olayların idamla karÅ

GÜNDEM 6.05.2014 16:53:00 0
Acılı anne: Çocuk katillerinin karşılığı idam olmalı

İDAMLA KARŞILIK BULMASINI İSTİYORUZ

Türkiye'de artan çocuk kayıpları ve cinayetleri hakkında açıklama yapan Aktaş, hiçbir çocuğun haksızca ölümü hak etmediğini dile getirdi. Acı çocuk cinayetlerinden mağdur olan annelerden biri olan Münevver Aktaş cezaların caydırıcı olması gerektiğini ifade ederek, "Çocuklara yapılan bu olayların kesinlikle idamla karşılık bulmasını istiyoruz. Çünkü hiçbir çocuk ve hiçbir yaşayan insan ölümü hak etmiyor haksızca. Bu haksız ölümler çocuk olunca daha da zor bir durum. O yüzden Avrupa Birliği sürecine uygun değil ama biz kesinlikle idamın geri gelmesini istiyoruz. Diğer ailelerin de böyle düşündüğünü düşünüyorum. Çünkü çocuğumuzu kaybettik haksız bir şekilde. O insanın orada hayatını devam ettirmesinin doğru bir durum olduğunu düşünmüyorum. Başbakanımıza olsun Cumhurbaşkanımıza olsun sesimi duyurmak istiyorum. İdamın geri gelmesini, özellikle çocuk istismarları hakkında geri gelmesini istiyorum. Belki ayrı bir kanun çıkarılabilir, ayrı bir kanun tasarısı yapılabilir, bu şekilde düzenlenmesini istiyorum. Bu sorunun çözülmesi için ne gerekiyorsa yapılmasını devletimizden Başbakanımızdan, Cumhurbaşkanımızdan istiyoruz. Başka çocuklar, başka Haliller ölmesin, sadece benim çocuğum ölmedi. Son bir ayda arka arkaya beş çocuk vefat etti. Bu zor bir durum. Nasıl çözüme kavuşacaksa bir an önce çözülmesini devletimizden, büyüklerimizden istiyoruz" dedi.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Gözyaşlarına engel olamayan Mürüvet Aktaş, konunun çözüme kavuşturulmasını istediklerini belirterek, "Söyleyebileceğim bir şey yok. Teşekkür ediyorum konuyu dile getirdiğiniz için, ilgilendiğiniz için. İnşallah bu konu bir çözüme ulaşır. Başbakanımıza, Cumhurbaşkanımıza ulaşmak istiyorduk ama bizim elimiz uzanmıyor. Devletimiz de bu konuya el attı. Küçük çocukların bu şekilde istismar edilmesi kötü bir olay oldu ve inşallah devletimiz de çözmeye çalışıyor" ifadelerini kaydetti.

ÖNCE TECAVÜZ EDİP SONRA ÖLDÜRMÜŞTÜ

10 yaşındaki Halil İbrahim Aktaş, okula gitmek üzere evinden çıktığı sırada, 45 yaşındaki Y.T. tarafından kaçırılıp tecavüze uğramış ve öldürülmüştü. Y.T., tecavüz etmek isterken küçük çocuğun direnmesi üzerine ellerini bağlayıp, tecavüz ettikten sonra öldürdüğünü itiraf etmişti.

İHA