3 yıl hiç ceza yemedi

Çorlu'da, 25 yıllık öğrenci servisi şoförü Sedat Musabeyli (50), 3 yıldır trafik cezası almadığı ve kazaya karışmadığı için 'yılın sürücüsü' seçildi. Musabeyliâ€??

GÜNDEM 6.05.2014 15:48:00 0
3 yıl hiç ceza yemedi

Törende konuşan Kaymakam Hulusi Doğan, trafik kurallarına uymanın önemli olduğunu belirterek, gençlerin anne ve babalarını trafikte yaptığı hatalarda uyarmaları gerektiğini dile getirdi. 

Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro Amiri Komiser Yardımcısı Oğuz Günhan, 2013 yılında Çorlu'da trafik istatistiklerini verdi. Günhan; 2013 yılında Çorlu'da 379 yaralamalı, 691 maddi hasarlı olmak üzere toplam bin 70 kaza meydana geldiğini söyledi. Günhan, "İlçemizde 65 bin 337 tescil araç bulunmaktadır. Bununla birlikte de günü birlik olarak 15 bin araç ile toplam 80 bin araç bulunmaktadır. 2013 yılında ekiplerimiz tarafından toplam 24 bin 563 araç kontrol edilmiştir. Kural hatası yapan sürücülere 6 milyon 809 bin Türk Lirası trafik cezası kesilmiştir. Yine 2013 yılı içerisinde ise 691 maddi hasarlı, 379 yaralamalı olmak üzere kaza meydana gelmiştir. Aşırı hız, alkollü araç kullanmak, kural ihlalleri durakların otopark gibi kullanılması park yasağı olan yerlere araçların ısrarla park edilmesi yayaların karşıdan karşıya geçişlerinde hiçbir kurala uymaması kazalara davetiye çıkarmaktadır" diye konuştu.

TRAFİK KAZALARI KANAYAN YARAMIZ

Çorlu İlçe Jandarma Trafik Tim Komutanı Kıdemli Başçavuş Rasim Yıldırım ise, toplum hayatını düzenleyen diğer kurallar gibi trafik kurallarının da insanları tarafından tespit edilip uygulamaya konduğunu söyledi. Yıldırım, "Ne var ki uygulama safhasındaki eksikler ve vurdumduymazlıklar bugünkü acı bilançoları ortaya koymuştur. Hepimizin üzerinde fikir birliğine vardığı gerçek, trafik kazalarının ülkemizin kanayan yarası olduğudur. Çorlu Jandarma bölgemizde bulunan öğrenci, yetişkinler olmak üzere toplam 3 bin kişiye trafik eğitimi verilmiştir" ifadelerini kaydetti. 

Yapılan törende 3 yıldır trafik cezası yemeyen ve trafik kazası yapmayan, 25 yıldır okul servisi kullanan Sedat Musabeyli (50) 'yılın sürücüsü' seçildi. Musabeyli’ye plaketini veren Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Musabeyli'yi kutlayarak, "Dikkatli davranışlarınızdan dolayı sizi kutluyorum. Bundan sonra da yine aynı şekilde devam edeceğinize de inanıyorum" diye konuştu. Daha sonra İlçe Trafik Denetleme Büro Amirliği'nde görevli polis memurları Sedat Baktıroğlu, Cengiz Ekici ve Jandarma Trafik Tim Komutanlığı'nda görevli Uzman Çavuş Önder Ölmez’e çalışmalarından dolayı Kaymakam Hulusi Doğan tarafından plaket takdim edildi.

Haber/Ahmet KILAVUZ