Kaymakam: En esaslı meselemiz eğitim

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay; Çerkezköy'de Mesleki ve Teknik eğitim veren kurum müdürleri ile toplantıda bir araya geldi. Kubilay; Çerkezköy'ün sanayileşme hızının yüksek olduğu

GÜNDEM 6.05.2014 15:34:00 0
Kaymakam: En esaslı meselemiz eğitim

Geçtiğimiz Ocak ayında Halk Eğitim Kampanyası başlatan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay bu kampanya çerçevesinde Çerkezköy de Mesleki ve Teknik Eğitim veren kurum müdürleri ile METEM’de düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

MÜDÜRLER İLE BİR ARAYA GELDİ

Çerkezköy İlçe Kaymakamı Metin Kubilay’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıya Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Yaşar, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Erdoğan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmi Akman, Türk Tekstil Vakfı METEM Müdürü Tuğrul Selimoğlu, H.F.Zümbül Kız Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Demirci, Veliköy Ç.P.L Müdürü Muzaffer ARSLAN, Çerkezköy Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Vedat CANMEMİŞ, Halit Narin Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Murat Güldez ve Kızıl Pınar Belediyesi Ç.P. Lisesi Müdürü Süleyman Berk katıldı.

PROJELER GELİŞTİRMEMİZ GEREKİYOR

Kaymakam Kubilay; “En esaslı meselemiz eğitimdir. Bu kapsamda ilçemizde Mesleki-Teknik Eğitimle Halk Eğitim çalışmalarını çok önemsiyoruz” dedi. “Çerkezköy yüzlerce fabrikaların yer aldığı ve nitelikli eleman ihtiyacının yoğun olduğu bir ilçemiz” diyen Kubilay; “Bu nedenle bu ihtiyacın karşılanmasına yönelik Organize Sanayi Bölge ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasıyla işbirliği içerisinde çeşitli projeler geliştirmemiz gerekiyor. Bu amaçla yapılacak çalışmaları yakından takip edeceğim. Ayrıca Meslek-Teknik Okullarımızın Trakya Kalkınma Ajansına ve Avrupa Birliği Projelerine başvurmaları gerekmektedir. Bu projeleri desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaymakam; üretime ve istihdama yönelik her türlü girişimi ve faaliyeti yakından takip edeceklerinin altını çizdi.  Mesleki eğitim veren kurumlar olarak 2 hafta da bir toplanılması kararı alınan toplantıda bu okulların kamuoyu ve sanayi alanında tanıtılması için de çalışmaların başlatılması kararlaştırıldı.

Haber/Ahmet  KILAVUZ