Kapaklı'ya Ziraat Odası geliyor

Kapaklı Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 14.00'da Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında tüm meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

GÜNDEM 5.05.2014 16:21:00 0
Kapaklı

İLÇEYE BAĞLANAN MAHALLELERİN TALEPLERİNİ OKUDU

Meclis Toplantı salonunda yapılan toplantıda gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce AK Partili Meclis Üyesi Salih Bezgin tarafından ilçeye bağlanan 5 mahalledeki talepler okunarak gündeme alınması istendi. Bezgin, “İlçeye bağlanan Karaağaç ve diğer 5 mahallede ulaşım sorunu bir an önce çözülmelidir. Meralarda hayvan sulamaları ile ilgili sorunlar çözülmelidir. Bu mahallelerde çöplerin hafta 1 kez toplanması vatandaşlardan büyük tepki görmektedir. Erbay Caddesi’nde kaldırımların büyük yapılması ve yolun daraltılması ileride trafik sorunlarına sebep olabileceğinden kararın yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor. Kapaklı’da mezbahane için belediyenin girişimde bulunması gerekiyor. Büyükşehirce belirlenen su fiyatları yüksek olduğu için kararın yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor. İlçede su göletlerinin kurulması gerekiyor. Ayrıca hızla büyüyün Kapaklı’da yeşil alanların da korunması gerekiyor” dedi.

 

 

2019 YATIRIMI OLARAK DEĞERLENDİRDİ

Salih Bezgin’in konuşmasını tamamlamasının ardından konuşan Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise “Siz şimdiden 2019 için yatırım yapmaya başladınız galiba. Bahsettiğiniz tüm konularla ilgili önümüzdeki süreçte gerekli çalışmalar yapılacaktır. Fakat bu dilekçeyi bu haliyle gündeme alamayız” diye konuştu. Mandalı’nın konuşmasının ardından meclise sunulan 5 farklı dilekçenin gündeme eklenmesi oy birliği ile kabul edildi. Dilekçelerin gündeme eklenmesi ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

 

 

 

2013 GİDER BÜTÇESİ 40 MİLYON 829 BİN 253,72 TL

Kapaklı Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısı’nda yoklamanın her zamankinden farklı olarak sözlü alınması ise dikkatlerden kaçmadı. Toplantının ilk gündem maddesinde Kapaklı Belediyesi 2013 Mali Yılı Gelir ve Gider Kesin Hesapları görüşüldü. 2013 Mali Yılını Tahmini Bütçesi’nin 37 milyon TL olarak belirlendiği fakat daha sonra yapılan 5 milyon TL’lik ek ile bütçenin 42 milyon TL’ye yükseltildiği belirtilen toplantıda, “2013 yılında gerçekleşen Gider Bütçesi 40 milyon 829 bin 253,72 TL olup, gerçekleşme oranı ise yüzde 97,21’dir. Gerçekleşen Gelir Bütçesi ise 37 milyon 449 bin 54,23 TL olup, gelir bütçesinin gerçekleşme oranı ise yüzde 89,16’dır” açıklamalarında bulunuldu. Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

 

 

 

KARAAĞAÇ’IN 201 GELİR BÜTÇESİ GERÇEKLEŞME ORANI YÜZDE 76,39

Toplantıda daha sonra kapatılarak Kapaklı’ya bağlanan Karaağaç Belediyesi’nin 2013 Mali Yılı Gelir ve Gider Kesin Hesapları görüşüldü. Karaağaç Belediyesi 2013 Mali Yılı Bütçesi’nin ilk etapta 9 milyon 667 bin 700 TL olarak öngörüldüğü fakat daha sonra yapılan 856 bin TL’lik ek ile bütçenin 10 milyon 523 bin 700 TL olarak hesaplandığı belirtilen toplantıda, “Karaağaç Belediyesi’nin 2013 Mali Yılı gerçekleşen gider bütçesi 9 milyon 168 bin 569,91 TL olup, gider bütçesinin gerçekleşme oranı ise yüzde 87,12’dir. Gerçekleşen gelir bütçesi ise 8 milyon 38 bin 543,61 TL olup gelir bütçesinin gerçekleşme oranı ise yüzde 76,39’dur” denildi. İlgili gündem maddesi de oybirliği ile kabul edildi.  

ÜCRETLER ALT SINIRDAN HESAPLANACAK

Kapaklı Belediyesi bünyesinde Turizm ve Sanayi alanında norm kadro oluşturulmasına ilişkin gündem maddesinin oy birliği ile kabul edildiği toplantıda, belediyede tam zamanlı çalıştırılacak olan 2 hemşire, 4 eğitmen, 1 mimar, 2 teknisyen, 6 mühendis, 9 tekniker, 1 biyolog ve 2 veterinerin çalışma ücretlerinin alt sınırdan hesaplanmasına da oy birliği ile karar verildi.

BELEDİYE GÜVENLİK HİZMETİ ALACAK

Toplantıda daha sonra gündeme sonradan eklenen dilekçelerin görüşülmesine geçildi. Kapaklı Belediyesi’nde güvenliğin sağlanması amacıyla 10 adet silahsız özel güvenlik görevlisinden 17 ay boyunca hizmet alınmasına ilişkin dilekçe görüşülmek üzere oy birliği ile Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi.      

YENİ MAHALLELER OLUŞTURULACAK

Toplantıda gündeme eklenen bir sonraki dilekçede ise Kapaklı sınırları içinde Ziraat Odası Başkanlığı kurulabilmesi için 11 olan mahalle sayısının en az 14’e yükseltilmesi konusu görüşüldü. Başkan Mandalı Karaağaç’taki muhtarlığın 4’e bölünmesini önerirken, AK Parti grubu ise Karaağaç nüfusunun 12 bin olduğunu belirterek, “İlçede nüfusu 25-30 bin olan mahalleler var. Karaağaç’ı 4’e bölmek yerine bu mahallelerden yeni mahalleler oluşturulabilir” tavsiyesinde bulundu. Bahse konu dilekçenin İmar Komisyonu’nda görüşülmesine oybirliği ile karar verildi.  

PTT HİZMET BİNASI İÇİN ARAZİ İSTİYOR

Köylerdeki yapı ruhsatı ve imar konularıyla ilgili işlemlerin ne şekilde yapılacağına ilişkin gündem maddesi oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edilirken, Ergun Mandalı’nın 1304 ada 5 nolu parseldeki 42 metrekarelik belediye hissesini satın alma talebi oy birliği ile kabul edilerek karara bağlandı. Meclise sunulan son dilekçede ise PTT Genel Müdürlüğü’nün Kapaklı’da daha kaliteli ve hızlı hizmet verebilme adına hizmet binası yapılması şartıyla yer tahsisi talebi görüşüldü. İlgili dilekçe de oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. Toplantının son gündem maddesinde ise bir önceki toplantıda İmar Komisyonu’na havale edilen konular görüşüldü. Bahse konu gündem maddeleri de komisyon raporu doğrultusunda karara bağlandı.

Haber / Ahmet KARDEŞ