Öğrenciler Başkan Vahap Akay'ı sorularıyla terletti

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'a hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor. Akay dün de Atatürk İlkokulu 4. Sınıf öğrencilerini makamında ağırladı.

GÜNDEM 5.05.2014 16:12:00 0
Öğrenciler Başkan Vahap  Akay

BELEDİYEYİ GEZDİLER

Çerkezköy’de eğitim öğretim veren Atatürk İlkokulu 4/A Sınıfı öğrencileri, Sınıf Öğretmenleri Hacer Sarıatlı öncülüğünde Çerkezköy Belediyesi’ni ziyaret ederek, belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Çerkezköy Belediyesi’ndeki tüm birim amirlerinden çalışmalar hakkında detaylı bilgiler alan öğrenciler, daha sonra Belediye Başkanı Vahap Akay’ı makamında ziyaret ederek Belediyenin görevleri hakkında merak ettikleri konuları en yetkili ağızdan öğrenme imkanı buldu.

 

 

ÇERKEZKÖYLÜ’LERİN REFAHI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköylülerin daha yeşil ve daha güzel bir şehirde, huzur ve refah ortamında yaşamalarını sağlamak amacıyla çalıştıklarını ifade etti. İlçenin altyapı ve üstyapı ihtiyaçlarının karşılanmasının yanı sıra eğitime de destek verdiklerini kaydeden Vahap Akay, öğrencilerin Çerkezköy Belediyesi’nden beklentilerinin ne olduğunu merak ettiğini dile getirdi.

BABALARIMIZIN MAAŞINDAN MI KESİLİYOR

Çerkezköy Belediyesi’nden yeşil alanları ve parkları çoğalmasını beklediklerini kaydeden öğrenciler, yardıma muhtaç insanların nasıl tespit edildiklerini ve onlar için neler yapıldığını sordu. Sokak hayvanlarının kısırlaştırılıp aşılanmasını istediklerini dile getiren öğrenciler, “Namık Kemal Bulvarı’ndaki havuz neden çalışmıyor? Su boruların neden patlıyor? Caddeler gibi ara sokaklar neden süpürülmüyor? Çerkezköy belediyesi tüm bu çalışmaları hangi parayla yapıyor? Bu paralar babalarımızın maaşından mı kesiliyor?” diye sordu.  

AKAY ÖĞRENCİLERİN SORULARINI YANITLADI

Sokak hayvanlarının aşılanıp kısırlaştırıldığını belirten Başkan Vahap Akay, “Namık Kemal Bulvarı’ndaki havuz en kısa sürede çalışacaktır. Yeraltındaki su boruları ise ya kazılar sırasında ya da eski olması nedeniyle patlıyor. Biz belediye olarak bu patlaklara zamanında müdahale ediyoruz” dedi. Belediyelerin gelir kaynağından da söz eden Başkan Akay, “Dediğiniz gibi Devlet anne ve babalarınızın maaşlarından ve sizlerin yaptığı harcamalardan vergi alıyor. Bu vergiler daha sonra sizlere hizmet olarak geri dönebilmesi için belediyelere aktarılıyor” dedi.

KESTİĞİMİZİN 4 MİSLİ AĞACI YENİDEN DİKECEĞİZ

İlçedeki yardıma muhtaç insanların gerek muhtarlıklar gerekse Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından tespit edildiğini ve gerekli yardımların yapıldığını kaydeden Vahap Akay, “Biz yardıma muhtaç vatandaşlarımızın halini ve ihtiyaçlarını kendilerini ziyaret ederek yerinde göreceğiz ve elimizden gelen desteği kendilerine vereceğiz” dedi. Öğrencilerin ilçede kesilen ağaçlarla ilgili sorularını da yanıtlayan Akay, “Bazen yol yaparken güzergah üzerinde bulunan ağaçların kesilmesi gerekebiliyor. Fakat biz belediye olarak kestiğimiz ağaç sayısının 4 mislini yeniden ekeceğiz” dedi. Öğrencilerin tüm sorularına büyük bir içtenlikle cevap veren Belediye Başkanı Vahap Akay, ziyaret sonunda öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber / Ahmet KARDEŞ