Edirne'de Vakıflar Haftası kutlanıyor

Vakıflar Haftası kutlamaları Edirne'de törenle başladı. Kutlamalar kapsamında Saraçlar Caddesinde yapılan yürüyüş Atatürk anıtında sonlandırılarak, anıtta tören düzenlendi.

GÜNDEM 5.05.2014 16:00:00 0
Edirne

Edirne'de Vakıflar Haftası dolayısıyla düzenlenen yürüyüş esnasında Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Saraçlar Caddesinde halka ve esnaflara karanfil dağıtıldı. Atatürk Anıtındaki tören ise saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından anıta çelenk sunumu ile devam etti.

Düzenlenen törende Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Vakıflar Bölge Müdürü Güneren yaptığı konuşmada, bu yılki vakıf temasının iktisat olduğunu belirterek, "Belli bir gayeye ulaşmak için iktisadi değer ifade eden bir emtianın özgülenmesidir vakıf. Bu tanımlardan anlaşılacağı üzere vakıf tam anlamıyla iktisadi yapılanmayı ifade eder. Ancak unutulmamalıdır ki vakıf, alan değil veren eldir. Vakıflar inşa edilen camiler, hanlar, hamamlar, kervansaraylar, bedestenler, suyolları, köprüler ve daha niceleridir. Esasen vakıf ve iktisat konusunu en fazla idrak eden şehirlerden bir tanesindeyiz. Sultanların şehri, şehirlerin sultanı Edirne tam anlamıyla bir vakıf kentidir. Abidevi eserlerimizin sonsuza dek yaşatılmasının sırrı bunları her yönüyle doğru algılamaktan geçer. Vakıflar Genel Müdürlüğü sürdürdüğü hayır işlerinin dışında önemli bir iktisadi kurum olarak karşımıza çıkan organlara sahiptir. Vakıflarımız geçmişten bugüne sürekli üreten ve bulundukları yere iktisadi anlamda çok önemli katkılar sunan yapılar olmuştur. Edirne’den örnek verecek olursak, Alipaşa Çarşısı, Selimiye Arastası, Bedesten şehrin ticari potansiyeli en yüksek muhiti olan Saraçlar Çarşısı üzerindeki 1. ve 2. Vakıf İş Hanları Rüstempaşa Kervansarayı, Sokullu ve Saray hamamları iktisadi değerlerden hemen yanı başımızda olanlarıdır" dedi.

Törene Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren’in yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, İl Kültür Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm ve vatandaşlar katıldı. 

İHA