İbreti âlem için sergileniyor

Çerkezköy'de kazaya karışmış ve ön kaportası dağılmış olan bir araç, Karayolları Güvenlik Haftası nedeniyle dikkat çekmek amaçlı sergileniyor. Polis ekipleri, sürücülere, önleml

GÜNDEM 5.05.2014 15:57:00 0
İbreti âlem için sergileniyor

Karayolları Güvenlik Haftası (6-12 Mayıs) nedeniyle bir dizi etkinlik düzenleyen Çerkezköy Emniyeti, ilk olarak kazaya karışmış bir aracı ibreti alem olsun diye Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı’nda sergiliyor.

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri tarafından sergilenen hurdaya dönmüş aracın arkasında da “Kontrol Sende”, “Kaza geliyorum der”, “Aşırı hızlı araç kullanmak siz ve başkalarına zarar verir”, “Sevdiklerini düşün, hızını düşür”, “Emniyet kemeri sizi sevdiklerinizden ayırmaz” gibi sloganlar yer alıyor.

Sürücülerin dikkatini çekmek ve kontrollü, tedbirli araç kullanmalarını teşvik amacıyla meydana konan araçtan ibret alınması umut ediliyor.

TÜM HAFTA GÖZ ÖNÜNDE

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri trafik kurallarına uyulmadığı takdirde yaşanabilecekleri göz önüne sergilemek amacıyla konan araç hafta boyunca sergilenecek. Trafik haftasının çeşitli etkinliklerle kutlanacağını kaydeden yetkililer, hafta boyunca araçlara dağıtacakları broşür ile hem çocuklara trafik bilincini yerleştirmeyi hem de yetişkinlere kuralları hatırlatmayı amaçladıklarını kaydetti. Meydandan geçen vatandaşlar da trafik kazasına karışarak hurdaya dönen aracı meraklı gözlerle izledi.

Haber/Ahmet KILAVUZ