Kırklareli'nin okuyucusu sadık

Kırklareli İl Halk Kütüphanesi'nin 2013 verilerine göre; il merkezinde 68 bin nüfusu olan ilde 60 bin kitap okuyucusu bulunuyor.

GÜNDEM 5.05.2014 15:54:00 0
Kırklareli

Kütüphane yetkilileri, Kırklareli Kütüphanesi’nden 60 bin kişinin yararlandığını ve bu sayının yüzde ellisinden fazlasını öğrencilerin oluşturduğunu belirtiyorlar. Ayrıca kütüphaneden; esnaftan iş adamına kadar her kitleden vatandaş da yararlanıyor.

KÜTÜPHANE BOŞ KALMIYOR

Teknolojiyle birlikte birçok kişi kütüphanelerden ödünç kitap almak yerine o kitabı sanal ortamda okumayı tercih etmesinden dolayı kütüphaneler boş kalmaya başlıyor. Ancak Kırklareli’de durum böyle değil. Kırklarelililer kitabı sanal ortamda değil de kitabın sayfalarını hissederek okumayı tercih ediyor.

NÜFUS 68 BİN OKUR 60 BİN

Kırklareli İl Halk Kütüphanesi Müdürü Hilal Sıcak, "68 bin nüfusa sahip Kırklareli kent merkezinde 60 bin okuyucumuzun olması, Kırklarelililerin kitaba ne kadar düşkün olduğunu göstermektedir" diyor.

Kırklarelililerin sadık birer kitap okuyucusu olduğunu dile getiren Sıcak, "Kırklareli okuyucusu sadık bir okuyucu. Kütüphanemizde sayım yaptığımız zaman ödünç kitap veremediğimizde okuyucularımız bu durumdan biraz şikâyet ediyorlar. Çok çeşitli meslek gruplarından vatandaşımız ödünç kitap almaya geliyor ve gün geçtikçe okuyucularımız artıyor. Kırklareli gibi küçük bir şehir için okuyucu sayısı gerçekten çok güzel" diyor.

KÜTÜPHANEDE EV ORTAMI

Kırklareli İl Halk Kütüphanesi'nde okuma odalarının bulunuyor. Bu okuma odalarının okuyucuların daha rahat edebilmesi için ev ortamı gibi oluşturulduğunu söyleyen kütüphane müdürü, okuma oranının bu etkenden dolayı çok iyi olabileceğini söylüyor. "Kütüphanemizde çeşitli okuyucu odalarımız var. Bayanlar, emekliler ve yaşı biraz daha genç olan arkadaşlarımız için. Kütüphanemizi elimizden geldiğince okuyucularımızın rahat etmesi için, ev ortamı oluşturmaya çalıştık” diyen Sıcak; “Okuyucularımızdan çok güzel olumlu tepkiler aldık. Kitap okuma oranının bu kadar yukarıda olması belki de bu yüzden" şeklinde konuştu.

Haber/Merve ERDUĞAN