İlk fidan Atatürk'e dikildi

Tüm Kastamonulular Derneği TÜMKASDER hatıra ormanı için geçtiğimiz gün 550 adet fidan dikildi. İlk fidan Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk adına dikildi. Atatürk'ün çok sev

GÜNDEM 5.05.2014 15:41:00 0
İlk fidan Atatürk

AMAÇ ÇEVRE DUYARLILIĞINI ARTIRMAK

TÜMKASDER Gençlik Kolları Başkanı Ali Topçu; amaçlarının gençlerin çevreye olan duyarlılıklarını artırmak olduğunu ve geleceğe bir imza bırakmak olduğunu kaydetti. TÜMKASDER’in sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı esas alan çalışmaları olduğunu vurgulayan Topçu; derneğin bu tür faaliyetleriyle toplumun algılarını değiştirerek çok önemli bir gelecek vizyonunu ortaya koymaya çalıştıklarını ifade etti.

Yapmaya çalıştıkları şeyi gençliğe çevre duyarlılığını hatırlatmak, geleceğe imza atacak önemli bir açılım gerçekleştirmek olduğunu belirten Başkan Topçu;  “TÜMKASDER gerek sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı esas alan çalışmalarıyla, gerekse bu tür faaliyetleriyle toplumumuzun algılarını değiştirerek çok önemli bir gelecek vizyonunu ortaya koymaya çalışmaktadır. Bu çalışmada bizimle birlikte olan ve fidan dikmek için burada bulunan başta Genel Başkanımız Sn. Murat Çalık’a ve herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

ORMAN KÜLTÜRÜ GELECEĞE VRİLEN DEĞERİ ÖLÇER

 TÜMKASDER Genel Başkanı Murat Çalık, orman kültürünün bir milletin geleceğine verdiği değeri ortaya koyduğunu söyledi. Çalık; “Yaptığımız bu organizasyonla, ‘Kıyamet bile kopsa elinizdeki fidanı dikiniz’ Peygamberi düsturunu ortaya koyacak bir çalışmaya imza atıyoruz” diye konuştu.

Etkinliğe katılan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan da, TÜMKASDER’in bu tür çalışmalarının özellikle bölgeleri adına çok güzel gelecek inşası ortaya koyduğunu kaydederek, “Şehrimizi güzelleştirmek, şehrimizi geleceğe taşımak hepimizin görevidir. Bölgemizde yapılan bu etkinliğin şehrimize çok önemli katkılar sunduğunu düşünüyorum. Bu sebeple yapılan etkinlik dolayısıyla TÜMKASDER’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

Fidan dikim etkinliğine Tekirdağ Orman Bölge Müdürü ve çok sayıda bürokrat katıldı.

Konuşmaların ardından fidan dikim törenine geçildi. Etkinliğin ilk fidanı Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk adına dikildi. Atatürk’ün çok sevdiği iğde ağacının fidanı sembolik olarak O’nun adına dikilirken, katılımcılar bu esnada duygulu anlar yaşadı. Etkinliğe yüzlerce kişi katıldı. Fidanlar dikildikten 15 dakika sonra güzel ve ince bir yağmur yağmaya başladı ve 20 dakika sonra durdu. Katılımcılar bu olaya şaşırırken, rahmetin fidanların hemen dikildikten sonra yağmasını, etkinliğin bereketi olarak değerlendirdiler. Daha sonra köy ürünlerinden oluşan zengin bir kahvaltı TÜMKASDER tarafından ikram edildi ve etkinlik sona erdi.

Haber/Merve ERDUĞAN