Çocukların uçurtma keyfi

Edirne Belediyesi ile Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği işbirliği kapsamında Musabeyli köy koruluğunda uçurtma şenliği düzenlendi.

GÜNDEM 4.05.2014 16:55:00 0
Çocukların uçurtma keyfi

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Dernek Başkanı Turan Şallı derneklerinin çok sayıda sosyal sorumluluk projelerine imza attığını kaydetti.

UÇURTMA ŞENLİĞİ’NİN 3. YILI

Dernek Başkanı Şallı; sosyal sorumluluk projeleri kapsamında özellikle dezavantajlı çocukların toplum içindeki varlığı, sosyal uyum gibi sorunları aşması anlamında kültür gezileri, kültür etkinlikleri gerçekleştirdiklerini söyledi.  "Geleceğimiz olan çocuklarımıza güvenli yarınlar bırakmak bizlerin en büyük sorumluluğudur. ‘Yaşadığımız bu ülkede tüm çocuklar bizimdir’ anlayışından yola çıkarak gerçekleştirdiğimiz tüm etkinliklerde hiçbir zaman ayrımcılık yapmadık. Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği olarak bu yıl uçurtma şenliğinin 3 üncüsünü gerçekleştirdik” diyen Şallı; “Çocuklarımızın herhangi bir güvenlik sorunu yaşamaması için jandarmayı bilgilendirip, bizlerle ilgilenmişlerdir. Bugünkü etkinliğimize Mimar Sinan İlkokulu, Ferah İlkokulu, 50.yıl İlkokulu ve Fevzipaşa İlkokulundan 75 çocuk ve bazı aileler katıldı. 4 saat süren etkinlik içinde çocuklarımız değişik yarışmalar ile eğlenerek, piknik yaptılar. Mahallelerde zaten boş arazi kalmadı. Çocukların çoğu uçurtmayı bile bilmez oldu. Bir gün de olsun, mutlulukları uçurtmanın yüksekliği ile göğe ersin, bilgisayardan ayrı kalıp, arkadaş ve insan sevgisi oluşsun" ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen etkinlikte Edirne Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili Hasan Avcı ve Belediye personelinden Burcu Birgül ve Altan Güzelli’nin katılmasından memnuniyet duyduklarını dile getiren Şallı, desteklerinden dolayı Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkür dileklerinde bulundu.

Haber/Ahmet KILAVUZ