Camide yaşıyorlar

Eritre ve Fildişi'nden gelen 3 göçmen Edirne'nin Uzunköprü ilçesine camide yaşıyorlar. Fildişili göçmen ise Edirneli bir bayanla Ramazan'dan sonra evleneceğini söyledi.

GÜNDEM 4.05.2014 16:54:00 0
Camide yaşıyorlar

Uzunköprü2de yaşam mücadelesi veren göçmenler çalışabilecekleri bir iş arıyorlar. Göçmenlerin pasaportları da ancak otel sahipleri tarafından otele alınmadıklarını iddia ederek, Uzunköprü Merkez Muradiye Camisinde kalmaya başladılar.

İki gündür yemek yemediklerini belirten Eritreli göçmen Emin Akran, "Memleketimizden Uzunköprü’ye iş aramaya geldik. Akşamları otelde kalmak istiyoruz ama otel sahipleri bizi kabul etmiyor. Gece geç saatlere kadar sokaklarda kaldıktan sonra camiye gidip yatıyoruz. İnşallah iş buluruz ve çalışırız. Yemek ihtiyacımızı ise halimize acıyan vatandaşlar karşılıyor" dedi.

"EDİRNE’DEN BİR BAYANLA EVLENECEĞİM"

Fildişili göçmen Geta Maka, Edirne’ye 2 ay önce geldiğini ve üç yabancı dil bildiğini belirterek turistlere rehberlik yaptığını söyledi. Edirne’de bir bayanla tanıştığını belirten Maka, "Ramazan ayından sonra kısmetse Edirne’de düğün yapacağım. Edirne’nin insanı çok sıcakkanlı ve sevecen" dedi.

Haber/ Gökhan TEKER