Beyaz Kakava ateşinden atlasın

Ekranların sevilen yüzü Beyazıt Öztürk'ün hazırlayıp sunduğu Beyaz Show'un Edirne'de yayın yapacağı tarih ile Edirne'nin 5 Mayıs Hıdrellez kutlamaları aynı tarihlere denk geli

GÜNDEM 4.05.2014 16:32:00 0
Beyaz Kakava ateşinden atlasın

GELENEKSEL KAKAVA ATEŞİNDEN BEYAZ DA ATLASIN

Hıdrellez Şenliği denince akla gelen ilk şeylerden biri Kakava ateşi oluyor. Edirne’nin en güzel etkinliklerinden biri olan Kakava ve Hıdrellez ateşinin yanmasını heyecanla bekleyen Edirne esnaflarından Bahri Dinar "Biz esnaflar hazırız. Her sene tekrar ediyoruz. Kısmet olursa 5 Mayıs Pazartesi geleneksel Kakava ateşinin üzerinden atlayacağız” dedi. O gün sevilen program Beyaz Show’un Edirne’den yayınlanacağını ve güzel bir tesadüf oluştuğunu söyleyen Dinar; “Beyaz kentimize gelecek, programını Edirne'den yapacak. Program güzel bir güne denk geliyor ve biz isteriz ki, o ateşin üzerinden Beyaz ve o gün Beyaz'ın programına katılacak sanatçılar da atlasın. Beyaz, ateşin üzerinden atlarsa çok seviniriz. Çok güzel bir tanıtım da olur. Böyle sevilen bir beyefendinin ateşin üzerinden atlaması, sabah kalkıp Tunca Nehri'nde elini yüzünü yıkaması bizim için bulunmaz bir tanıtım olacaktır. Beyaz, ateşten atlayamasa da 5 dakikalığına da olsa o akşam Edirne'nin Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri'nden bahsetmesini istiyoruz" diye konuştu.

ÇORLU’YA KADAR TÜM OTELLET DOLDU

Dinar, program nedeniyle Edirne’den başlayarak Çorlu'ya kadar tüm otellerin dolduğunu dile getirerek, Hıdrellez Kakava Şenliklerinin Edirne'ye ve tanıtımına büyük katkısı olduğunu söyledi. Kakava’nın kendi başına bir marka olduğunu ifade eden Dinar "Heyecanla bekliyoruz. Daha güzel bir kutlama olsun" şeklinde konuştu.

Haber/Ahmet KILAVUZ