Tekirdağ yatırımcısına 3,3 milyon TL hibe

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programının 8. etabı kapsamında; Tekirdağ ilinden başvuru yapan 12 yatırımcı hibe desteğin

GÜNDEM 2.05.2014 13:05:00 0
Tekirdağ yatırımcısına 3,3 milyon TL hibe

Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen program kapsamında hibe desteği almaya hak kazanan 12 projeye toplam 3.322.096,00 TL hibe desteği sağlanacağı öngörülüyor.

Yatırımcıların hibe sözleşmesi süreciyle ilgili bilgilendirildiği toplantıya katılan İl Müdürü Cevdet SOYAK yaptığı konuşmada, yatırımların Tekirdağ tarımına katkı sağlayacağını belirterek, yatırımcılara hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

Benzer yatırımların artarak süreceğini ifade eden İl Müdürü Cevdet Soyak; bundan sonraki süreçte yatırımcılarla birlikte çalışarak projeleri gerçekleştireceklerini, yatırımcıların projelerini yürütmek ve karşılaştıkları sorunların çözümünde yardımcı olmak için şubesi bünyesinde oluşturulan İl Proje Yürütme Birimi ile birlikte her zaman yanlarında olacaklarını vurguladı.

12 YATIRIMCI VE DESTEKLENECEK PROJELER

Hibe desteği almaya hak kazanan yatırımcıların ve projelerinin isimleri şöyle açıklandı:

Meral Tarım ve Bahçe Sis. San. Tic. Ltd. Şti./Tekirdağ Ceviz İşleme Tesisine Kavuşuyor, Vefa Bozacısı San. ve Tic. A.Ş.   Depolama Ve Üretim Teknolojisini Yenileyerek Kapasite Artırma Projesi, İrfan Ekmen Tarım San. ve Tic.Ltd.Şti./Tarım Tohumla Başlar, Nurdan Gıda Paz.Tic.ve San.Ltd.Şti/Nurdan Gıda Paketleme Teknolojisinin Yenilenmesi İle Kapasite Artırma Projesi, Tekirdağ Un San ve Tic. Ltd. Şti./Tekirdağ Un Çelik Silo Yapımı Projesi, Kalpak Tarım Ürünleri Ltd.Şti./Teknoloji Yenilemesi İle Daha Kaliteli Üzüm İşleme-Kapasite Artırımı, Seçkin Peynircilik Gıda Ve İhtiyaç Mad.San.Tic.Ltd.Şti./Tarımsal Ürünlerin Depolanması İçin Yeni Soğukhava Deposu Yapımı Projesi, Öz Mursallı Gıda Sanayi Ticaret Ltd. Şti    Üzüm İşleme Pekmez ve Şarap Üretimi Tesisi Projesi, Koçaşlar Zahirecilik ve Markt.Tic.Ltd.Şti./Koçaşlar Kuş Yemi Kapasite Artırımı Projesi, Demirbaş İnşaat Oto.ve Tar.Tic.Ltd.Şti/Demirbaş Silo Tesisi, Hüseyin Görenek/Et Ürünleri Tesisimizde Modernizasyon Projesi, S.S. Eriklice Sulamakooperatifi/Zeytinyağı İmalathanesi Tamamlama Yatırımı.

Haber/Merve ERDUĞAN