Kırkpınar'da fotoğraf heyecanı

Tarihi Kırkpınar ve Yağlı Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri kapsamında 15. Uluslararası Kırkpınar Fotoğraf Yarışması yapılacak.

GÜNDEM 1.05.2014 14:34:00 0
Kırkpınar

Kırkpınar: Ağası, Başpehlivanı, cazgırı, davulcuları, zurnacıları, güreşçileri, galibi, mağduru gibi Kırkpınar’ı Kırkpınar yapan öğeleri hayal edip kuracağı fotografik öğeleri paylaşabilecekler. Bu kültürün bütün öğeleri fotoğraf konunuzu oluşturabilir.

5 FOTOĞRAFLA KATILABİLİRSİNİZ

Yarışmaya başvuru sayısal ortamda yapılacak olup, her aday yarışmaya 5 adet siyah beyaz ya da renkli fotoğraflarıyla katılabilecek. Fotoğraflar; kısa kenarı en az 2500 piksel ve 300 dpı olmak üzere jpeg formatında veya DVD/ CD ‘ye kaydedilerek gönderilebilecek. Yarışma Edirne Belediyesi yöneticileri, EFOD Yönetim Kurulu, TFSF Temsilcileri ve yarışma sekretaryası ile jüri üyeleri ve 1. Derece yakınları dışında amatör, profesyonel herkese açık olacak.

SON KATILIM 4 HAZİRAN

Son katılım süresinin 4 Haziran olduğu yarışmanın sonuçları 6 Haziran tarihinde açıklanacaktır. Yarışmada birincilik ödülü 2.500 TL. , ikincilik ödülü 2.000 TL. , üçüncülük ödülü 1.500 TL. ,Belediye Özel Ödülü 1.500 TL. , Mansiyon Ödülü (2 adet)  500 TL. ve Satın alma sergileme (30 adet) 100 TL. olarak belirlendi.

Yarışmada ödül alan ve satın alınmaya layık görülen fotoğrafların kullanım hakları Edirne Belediyesi ve sanatçıya ait olacaktır. Edirne Belediyesi, gerektiğinde eser sahibinin adını belirterek fotoğrafları tanıtım amaçlı kullanabilecek.

Haber/Merve ERDUĞAN