Onlar için sıradan bir gündü

Birlik, kardeşlik, dayanışma, barış ve demokrasi günü olarak kutlanan 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda 'resmi tatil' adı altında çalışmayan birçok insanın yanı sıra çalışa

GÜNDEM 1.05.2014 14:32:00 0
Onlar için sıradan bir gündü

HAYATIMDA HİÇ İÇİ BAYRAMI KUTLAMADIM

Hayatında hiç 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda kutlama, tatil yapmadığını söyleyen Nevin Mogultay, simit satarak geçimini sağlıyor. 1 Mayıs’ın kendisi için diğer günlerden bir farkı olmadığını söyleyen Mogultay “1 Mayıs İşçi Bayramı’nın benim için hiçbir anlamı ve önemi yok, bize zaten her gün 1 Mayıs" dedi.

ŞENLİK İÇİNDE KUTLANMALI

Çay Evi işletmeciliği yapan Adnan Tokgöz ise 1 Mayıs’ın geçmişte üzüntü veren olaylarla anıldığını kaydetti. İşçi olarak 1 Mayıs’ı kutlamadığını söyleyen Tokgöz; işçinin zararının çok olduğunu ve bayramı olmadığını söyledi. Kutlama yapılacaksa olumsuzluk ve şiddet görüntülerinin yaşatılmamasını dileyen Tokgöz, 1 Mayıs’ın sağduyulu ve şenlik içinde kutlanmadı gerektiğinin altını çizdi.

MÜŞTERİLERİ ARTIYOR

Kongre Meydanı arkasında ayakkabı boyacılığı yapan esnaf ise 1 Mayıs İşçi Bayramın’da işlerine devam ettiklerini, İşçi Bayramı kutlaması olduğunda müşterinin arttığını, evlerine fazladan bir ekmek götürdüklerini belirtti.

Haber/Gülay YİĞİT SEZEN