Genç Mucitler bilim yolunda yarışacak

Geleneksel olarak Fen Bilimleri alanındaki yetenekli öğrencileri bilimsel araştırmalara yönlendirmek amacıyla düzenlenen Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması'nın 23.sü için son günler. Yap

GÜNDEM 1.05.2014 14:06:00 0
Genç Mucitler bilim yolunda yarışacak

Tekirdağlı Genç Mucitler bilim yolunda yarışacak

 

“23. Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması”, her yıl geleneksel olarak MEF Eğitim Kurumları tarafından düzenleniyor. Fen Bilimleri alanındaki yetenekli öğrencileri bilimsel araştırmalara yönlendirmeyi amaçlayan  yarışma bu yıl 14 Mayıs – 17 Mayıs 2014 tarihleri arasında MEF Okulları’nın İstanbul Ulus Kampüsü’nde gerçekleştirilecek. Bu uluslararası organizasyonda Tekirdağ’ı Ebru Nayim Fen Lisesi ve Tekirdağ Belediyesi Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri temsil edecek.

ÖN ELEME YAPILDI

Yarışma; Fen öğrenimini desteklemek ve bu alanda yetenekli Türk ve yabancı öğrencileri bilimsel araştırmalara yönlendirmek amacını taşıyor. Yarışmaya katılan, derece alan öğrencilerin “Geleceğin Bilim İnsanları” olarak yetişmeleri sağlanmaya çalışılıyor. Yarışmada sergilenmeye ve yarışmaya değer görülen araştırma projeleri belirlendi. Yapılan ön eleme sonucunda Tekirdağ Ebru Nayim Fen Lisesi ve Tekirdağ Belediyesi Anadolu Öğretmen Lisesi’nde okuyan genç mucitler, fizik, kimya ve biyoloji alanlarında hazırlamış oldukları projeler ile yarışmaya katılmaya hak kazandılar.

SAĞLIKTAN ALTERNATİF ENERJİYE BİR ÇOK PROJE YER ALACAK

Yarışmada, antibakteriyel tekstil ürünlerinden alzheimer, prostat ve meme kanseri gibi önemli hastalıkların tedavisine, enerji santrali oluşturulmasından akıllı etiket üretimine, holografik 3D barkod üretiminden balistik koruma yeleğine kadar özellikle sağlık, sürdürülebilirlik, ekoloji, teknoloji, savunma sanayii ve alternatif enerji gibi konularda birbirinden değerli projeler  katılacak.

TÜRKİYE İLE BİRLİKTE 22 ÜLKE YER ALIYOR

Başta Türkiye olmak üzere Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Dubai, Hırvatistan, İsviçre, İsveç, Kanada, Kırgızistan, K.K.T.C., Kosova, Letonya, Macaristan, Makedonya, Polonya, Romanya, Sırbistan, Slovenya, Türkmenistan ve Ukrayna’nın da katılacağı bilim zirvesinde bu yıl 162 lise öğrencisi, fizik, kimya ve biyoloji alanlarında toplam 89 proje ile yarışarak ülkelerini ve okullarını temsil etme onurunu yaşayacaklar.

Arıkanlı Holding, Arıkanlı Sigorta, MEF Üniversitesi, Yurtiçi Kargo ve Yurtiçi Lojistik’in sponsor olduğu yarışmada genç mucitler, bilim dünyasının değerli isimlerinden oluşan jüri üyeleri tarafından üç farklı kategoride değerlendirilerek ödüle layık görülecekler.

Geleceğin bilim ve iş dünyasına yön verecek projelerle ilgili tüm ayrıntılara “MEF Eğitim Kurumları 23. Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması”nın resmi internet sitesi,  www.mefproje.com, üzerinden ulaşılabilecek.

Haber/Gökhan TEKER