Narkotik dedektör köpekleri Sıla ve Juba tam not aldı

Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nde (KOM) uyuşturucu madde aramalarında kullanılan dedektör köpekler, saklanan uyuşturucuyu kısa sürede bu

GÜNDEM 30.04.2014 15:13:00 0
Narkotik dedektör köpekleri Sıla ve Juba tam not aldı

Edirne’de ve bağlı sınır kapılarında uyuşturucu ticareti yapanlara karşı görev yapan narkotik dedektör köpekleri bu defa basının karşısına çıktı. Edirne Emniyet Müdürlüğü bahçesinde basına gövde gösterisi yapan narkotik dedektör köpekleri araçlara ve torak zemine gömülen uyuşturucu maddelerini kısa sürede buldu. Edirne Emniyetinde uyuşturucu bulmada kullanılan Sıla ve Juba isimli dedektör köpekleri son 4 ayda 150 şahsın uyuşturucu ticareti yapmasından dolayı işlem yapılmasını sağladığı bildirildi. 

Eğitimlerini Ankara Gölbaşı’nda tamamlayan dedektör köpekleri, eğitici polis memurlarıyla birlikte Edirne’de görev yapıyorlar. Alman kurdu 'Juba' ile Belçika Maliones cinsi 'Sıla' isimli köpekler performansıyla uyuşturucu tacirlerinin korkulu rüyası olarak görülüyor. 

Öte yandan köpeklerin, eğiticilerinin komutlarına uymaları dikkatlerden kaçmazken, uyuşturucu maddelere karşı hassas bir buruna sahip oldukları görüldü.

 

Haber Merkezi