Kadınlar belediyeyi bastı

Kapaklı'da Cumhuriyet Mahallesi Vatan Caddesi Elvan Sokak'ta ikamet eden kadınlar, sokaklarında bulunan 5 adet kahvehane ve 1 adet de internet kafenin kapatılması için Kapaklı Belediyesi'ne müracaatta bulundu.

GÜNDEM 29.04.2014 15:31:00 0
Kadınlar belediyeyi bastı

SOKAKTAN GEÇMEYE KORKUYORLAR

Cumhuriyet Mahallesi Vatan Caddesi Elvan Sokak’ta 5 tane kahvehane ve 1 tane de internet kafeye ruhsat verilmesine tepki gösteren Kapaklılı kadınlar, bu iş yerlerinin kapatılması ya da buralarla ilgili gerekli işlemlerin yapılması için gerek Kapaklı Kaymakamlığı gerekse Kapaklı Belediyesi’ne dilekçe verdiklerini ifade etti. Kahvehanelerin sokakların ortasına masa sandalye koyduklarını kaydeden kadınlar, “Bizler kadın olarak buralardan geçmeye çekiniyoruz. İnsanlar buralarda küfürlü konuşuyor. Sokaktan geçen bayanlara sözlü tacizlerde bulunuyorlar. Görüyoruz ki seçim zamanı verilen vaatlerin hiçbiri tutulmuyor. Başkan önümüzden geçti ama yüzümüze dahi bakmadı” ifadelerini kullandı.

 

 

 

BEN BABADAN CHP’LİYİM

Seyyar satıcıların dahi sokaklarını mesken tuttuğunu dile getiren Elvan Sokak sakinleri, “Kendileriyle ilgili rahatsızlıklarımızı dile getirdiğimizde adeta bizle alay ediyorlar. Buradaki kahvehanelerde kumar oynuyorlar. Bodrum katta bulunan internet kafeye 13-14 yaşında çocuklar girip çıkıyor. Çocukların kiminin elinde içki şişeleri oluyor. Burada kız çocukları uygunsuz vaziyetlerde bulunuyor” ifadelerini kullandı. Kendisinin babadan Cumhuriyet Halk Partili olduğunu kaydeden Ergül Küçük adlı vatandaş, “İrfan Mandalı Belediye Başkanlığını kazandığında çok sevinmiştik. Adeta dünyalar bizim olmuştu. Fakat bugün Başkanımızın yüzümüze bile bakmadan derdimizi dinlemeden çıkıp gitmesi bizi derinden üzdü” diye konuştu.  

 

 

 

EVİME GİTMEYE KORKUYORUM

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir fabrikada vardiyalı olarak çalıştığını dile getiren Emine Erdoğan adlı vatandaş ise “İşim gereği kimi zaman gece saat 01.00’da evime gelebiliyorum. Çocuğumu bakıcıdan alıp evime gitmeye korkuyorum. Çünkü o saatlerde elinde içki şişesi bulunan kişiler yoldan geçenlere sözlü tacizde bulunuyor. Bir sokakta 5 tane kahvehane olması hangi akla mantığa sığar” ifadelerini kullandı.

Haber / Ahmet KARDEŞ