Karaağaç'ın tek umudu Mandalı

Tekirdağ'ın Büyükşehir olması ile çiçeği burnunda ilçe Kapaklı'ya bağlanan Karaağaç'ta vatandaş, yeni Belediye Başkanları İrfan Mandalı'dan beklentilerini Marmara Haber G

GÜNDEM 29.04.2014 14:57:00 0
 Karaağaç

HİÇBİR FAYDALARINI GÖRMEDİK

17 yıldır Karaağaç’ta ikamet ettiğini belirten evli ve 1 çocuk sahibi Güven Kaya, bugüne kadar Karaağaç’ta görev yapan Belediye Başkanlarının Karaağaç’a hiçbir faydasının olmadığını ifade etti. Bu zamana kadar Karaağaç’ta yapılan tüm hizmetlerin yarım bırakıldığını dile getiren Kaya, “Semtimizde peyzaj namına hiçbir çalışma yapılmadı. Karaağaç bu zamana kadar ilkel bir şekilde yapılaşmaya gitti. Yollarımızın hali ortadadır. Evimizin önünden geçen Karaağaç Deresi’ne akıtılan atık sular yüzünden nefes dahi alamıyoruz. Derelerin ıslah edilmesini ve kapatılmasını istiyoruz. Son 10 yılda ölenlerin çoğu kanserden ölüyor” dedi.

GELEN ÖĞRETMEN DURMUYOR

Karaağaç’ın en büyük sıkıntılarından birinin de okul eksikliği olduğunu dile getiren Güven Kaya, “Çocuklarımız, gençlerimiz eğitim öğretim için Çerkezköy’e Kapaklı’ya hatta Saray’a gitmek zorunda kalıyor. Semtimize gelen öğretmenler burada kalmıyor. Öğretmen silsilesinin çok fazla olması çocuklarımızın eğitimine de olumsuz etki ediyor. Bunların yanı sıra Karaağaç’ta insanların vakit geçirebileceği bir sosyal alan da yok” ifadelerini kullandı.  

DÜZGÜN BİR ANA CADDEMİZ BİLE YOK

7 yıldır Karaağaç’ta ikamet eden 33 yaşındaki evli Servet Özdamar adlı vatandaş da bu zamana kadar görev yapan Belediye Başkanlarının gözle görülür bir hizmetlerine şahit olmadığını kaydetti. Karaağaç’ta eğitim konusunda büyük sıkıntı yaşadıklarını söyleyen Özdamar, “Karaağaç’ta en önemli sorunumuz lisemizin olmamasıdır. Ayrıca Karaağaç’a gelen öğretmenlerin gelmesi ile gitmesi bir oluyor” dedi. Karaağaç’ta çarpık kentleşme olduğunu söyleyen Özdamar, “Yollarımızın hali içler acısı. Düzgün bir ana caddemiz bile yok. Ailemizle çıkıp oturabileceğimiz sosyal alanımız yok. Park ve Bahçelerin yeterliliğini geçtim, Karaağaç’ta park bahçe yok. Yeni Belediye Başkanımız İrfan Mandalı’dan bu sorunlara el atmasını bekliyoruz” dedi.  

FABRİKALARDA KARAAĞAÇ’A KARŞI ÖNYARGI VAR

Karaağaç’ın da Kapaklı ile birlikte ilçe olduğunu söyleyen Servet Özdamar, “Karaağaç’ta hayvansal üretimin şehrin dışına çıkarılmasını istiyoruz” dedi. 15 bin nüfuslu Karaağaç’ta ATM sayısının yalnızca 1 adet olduğunu söyleyen Özdamar, “ATM sayısı artmalı. Ayrıca fabrikalardaki ‘Karaağaç’ önyargısının kaldırılması için Başkanımızın elinden geleni yapmasını istiyoruz. Çünkü fabrikalar, Karaağaç’tan olanlara kolay kolay iş vermiyor. İş verdiklerine de servis imkanı tanımıyor” dedi. Başkan İrfan Mandalı’dan en önemli isteklerinin çarpık kentleşmenin önüne geçmesi olduğunu kaydeden Özdamar, “Eğer Mezarlıktan Yanıkağıl çıkışına kadar olan yolda güzel bir cadde oluşturabilirse Karaağaç’ta gerisi kendiliğinden gelecektir” diye konuştu.  

EN ÖNEMLİ İSTEĞİMİZ OKUL

10 yıldır Karaağaç’ta ikamet eden evli ve 3 çocuk sahibi 52 yaşındaki Nesip Uğrağı da şimdiye kadarki gelip geçen yönetimlerden hiçbir fayda görmediklerini ifade etti. Karaağaç’a bu zamana kadar düzgün bir okul dahi kazandırılamadığına dikkat çeken Uğrağı, “Burada okul olmadığı için insanlar Karaağaç’ı terk ediyor. Okul olsaydı bugün nüfusumuz 20 bini geçerdi. Bizim en çok istediğimiz şey okuldur” dedi. Karaağaç’ta hayvancılığın da şehir merkezi dışında yapılması gerektiğini söyleyen Uğrağı, “Yazın buralar sivrisinekten geçilmiyor” dedi.  

KOKUDAN NEFES ALAMIYORUZ

Karaağaç’ta insanların çoluk çocuk birlikte vakit geçirebileceği bir yer olmadığını söyleyen Nesip Uğrağı, “Özellikle yazın Karaağaç Deresi’nden gelen pis kokulardan dolayı nefes alamıyoruz. Bu derenin en kısa zamanda ıslah edilmesini istiyoruz. Eğer yeni başkan bunları yapabilirse, bundan sonraki tüm seçimlerde oyumuz onundur” dedi.  

KARAAĞAÇ’A KULAK VER

20 yıldır Karaağaç’ta ikamet ettiğini söyleyen evli ve 3 çocuk sahibi 63 yaşındaki Bayram Admış da Karaağaç’ın bu zamana kadar adeta dışlandığını ve hizmet namına üvey evlat muamelesi gördüğünü kaydetti. 15 bin nüfuslu bir şehirde lise olmamasına anlam veremediğini belirten Bayram Admış, “Şimdiye kadar görev yapanlardan bir hayır görmedik. İnşallah yeni Başkan da Karaağaç’ı hor görmez ve bu insanların isteklerine kulak verir. Biz okul istiyoruz. Ailemizle birlikte vakit geçirebileceğimiz sosyal alanlar istiyoruz. Yeni Başkanımız İrfan Mandalı’nın da Karaağaç’a kulak vermesini ve bu sorunlarımızı gidermesini temenni ediyoruz” diye konuştu.  

YOLLARIMIZ PERİŞAN HALDE

66 yaşındaki evli ve 5 çocuk sahibi Turgut Beydili de 15 yıldır Karaağaç’ta ikamet ettiğini belirterek, “Karaağaç’ın en büyük sıkıntısı okul eksikliği ve Karaağaç Deresi’nin içler acısı halidir. Atık suların Karaağaç Deresi’ne boşaltılması yüzünden son yıllarda semtimizde görülen hastalıkların sayısında oldukça büyük oranda artış var. Yollarımız perişan halde. Tek temennimiz Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın şimdiye kadarki Belediye Başkanlarına benzemesi ve Karaağaç’a hak ettiği hizmetleri yapmasıdır” dedi.

KARAAĞAÇ’TA HİÇBİR ŞEY YOK

9 yıldır Karaağaç’ta ikamet eden 76 yaşındaki evli ve 5 çocuk sahibi Rüstem Muğ da Karaağaç’ta bu zamana kadar başkanlık yapmış olan isimlerden dert yandı. Karaağaç’ın şimdiye kadar hak ettiği hizmetleri alamadığını söyleyen Rüstem Muğ, “Okulumuz yok. Adam gibi yolumuz yok. Deremiz pislik içinde. Parkımız Bahçemiz yok. Kısaacası insanca yaşamamız için gerekli olan hiçbir şey yok. Tek umudumuz İrfan Mandalı’nın bu sıkıntılarımıza çözüm bulmasıdır” diye konuştu.

Haber / Ahmet KARDEŞ