Başarılı olurlarsa hijyen sertifikası alacaklar

Çerkezköy Pazarcılar Derneği'ne üye olan Pazar esnafı, Çerkezköy Mesleki Eğitim Merkezi'nden hijyen eğitimi alıyor. Eğitim sonunda başarılı olan esnafa sertifika verileceği belirtildi.

GÜNDEM 28.04.2014 17:29:00 0
Başarılı olurlarsa hijyen sertifikası alacaklar

ESNAFIN HİJYEN KONUSUNDA DUYARLI OLMASI GEREKİYOR

Pazar esnafına önceki gün Çerkezköy Mesleki Eğitim Merkezi tarafından Hijyen Eğitimi verildi.Çerkezköy Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Mustafa Murat Sütçü tarafından verilen Hijyen Eğitiminde, temizliğin önemine vurgu yapıldı ve esnafın hijyen konusunda duyarlı olmaları istendi.Eğitimin sonunda bir sınav yapılacak ve başarılı olan esnafa sertifika verilecek.Murat Sütçü, işyeri temizliği, genel temizlik, çevre temizliği, insan temizliği, kıyafet temizliği, banyo temizliği, tuvalet temizliği, ağış ve diş temizliği, el temizliği, tırnak, ayak temizliği, vücut temizliği, saç temizliği, vücutta oluşabilecek yaralar, iş esnasında giyilen kıyafetler, özellikleri, gıda maddelerinde oluşabilecek mikroplar ve hijyenle ilgili yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi.

 

 

 

 

5 TEMMUZA KADAR BELGE ALMALARI GEREK

Çerkezköy Pazarcılar Derneği Başkanı Cevdet Aydemir, gıda sektörü çalışanlarının tabi tutulduğu hijyen eğitimine pazarcı esnafının da dahil olduğunu kaydetti. Aydemir, Hijyen Eğitimi Yönetmeliği’ne göre, gıda sektöründe faaliyet gösteren işyeri sahipleri ve çalışanlarının 5 Temmuz 2014 tarihine kadar yeni hijyen eğitimi belgelerini almaları gerektiğini hatırlattı. Aydemir “Daha önce alınan hijyen eğitimi belgelerinin geçerliliği olmayacak, yönetmelik kapsamındaki işyerleri hijyen eğitimi kurs bitirme belgesi olmayan personel çalıştıramayacak” dedi.

8 SAATLİK EĞİTİM

Toplam 8 saatlik eğitim sonunda yapılan sınavda başarılı olan katılımcılara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek. Bununla beraber, işyeri sahipleri ve işletenler, çalışanlarının hijyen eğitimi almasından ve belgeli olarak çalıştırılmasından birinci derecede sorumlular. Bizzat çalışmaları durumunda işyeri sahipleri ve işletenlerinin de bu eğitimi almaları zorunlu olacak.

Haber/Emine LALE