Çanakkale seferleri başladı

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma ve Çanakkale Zaferi kapsamında düzenlenen geziler ile ilçe halkına manevi bir haz yaşatmak istediklerini kaydetti.

GÜNDEM 28.04.2014 16:29:00 0
Çanakkale seferleri başladı

828 KİŞİ ÇANAKKALE’YE GİDECEK

Çanakkale gezileri için başvuruda bulunan 828 kişinin 21 Nisan-21 Mayıs tarihleri arasında planlanan günlerde toplam 18 kafile halinde Çanakkale’ye gidebileceğini ifade eden Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Bu yıl Çanakkale gezilerimize olan katılım her zamankinden çok daha fazlaydı. Gecilerimiz için 828 vatandaşımızı belirledik. Fakat olur da kayıt yaptıranlardan daha sonra fikrini değiştirip gelemeyeceğini belirtenlerin çıkması halinde yaklaşık 200 vatandaşımız daha kayıt yaptırdı. Sabah saat 06.00’da ilçemizden ayrılan her bir kafile, Çanakkale’nin herbir yanını gezdikten sonra aynı günün akşamında Kapaklı’mıza geri dönüyor” dedi.

 

 

 

BU DESTAN ASLA UNUTULMAYACAK

Her yıl düzenlenen Çanakkale Kültür Gezisi’ne halkın böylesine büyük bir ilgi göstermesinin memnuniyet verici olduğunu dile getiren Başkan İrfan Mandalı, “Çanakkale Zaferi’nin üzerinden yıllar geçmesine rağmen atalarımızın o destansı kahramanlığı asla unutulmayacaktır. Çanakkale Zaferi bu milletin makus talihinin yenildiği destansı bir mücadeledir. Ecdadımız ülkemizin asla düşman işgaline boyun eğmeyeceğini göstermiştir. Binlerce şehidimizin bulunduğu topraklarda o maneviyatı yaşatıp nesillere yaymak için bu gezileri düzenlemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

 

GEZİYE KATILAMAYANLAR UMUTLA BEKLİYOR

Çanakkale Zaferi’nin, Türk ve dünya tarihinde çok önemli bir dönüm noktası olduğuna dikkat çeken Başkan Mandalı, “Türk milleti böylelikle, Çanakkale'nin geçilmeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. Türk halkı olarak, atalarımızdan devraldığımız mirasa sahip çıkmamız, onu yaşatıp gelecek nesillere aktarmamız gerekmektedir. Atalarımızın kahramanca savaştığı ve şehitlerimizin kanıyla sulanan Çanakkale'ye, geziler düzenleyerek halkımıza bu tarihi olayı manevi olarak yeniden yaşatmayı, bizlere düşen önemli bir görev olarak kabul ediyoruz" dedi. Geziye katılamayan çok sayıda Kapaklı’lı ise Belediyenin ek seferler düzenlemesi için umutla bekliyor.

Haber / Ahmet KARDEŞ