Adam olacak çocuk

Çerkezköy Fevzipaşa Mahallesi'nde yaşayan 11 yaşındaki Batuhan Yanmaz, boş zamanlarında kitap satıyor. Oturduğu sokakta bordür taşlarından kendine tezgâh yapan 5. Sınıf öğrencisi Batuhan, gö

GÜNDEM 27.04.2014 04:22:00 0
Adam olacak çocuk

AİLEME YÜK OLMAK İSTEMİYORUM

Batuhan Yanmaz, 5. sınıf öğrencisi ve 11 yaşında. Batuhan, Çerkezköy’de yaşıyor ve Raif Dinçkök İlköğretim Okulu’nda okuyor. Yaşıtları boş zamanlarında bilgisayar başında oyun oynarken ya da eğlenirken, o kendine bordür taşlarından yaptığı tezgahta kitap satıyor.

Aslında Batuhan’ın yaptığı 90’lı yıllarda çocuklar arasında pek moda olan bir şeydi. 90’larda çocuk olup da mahallesinde kurduğu tezgahta incik boncuk yapıp satmayan ya da bunu yapan arkadaşlarına imrenmeyen var mıdır? Fakat Batuhan’ı farklı kılan, bunu 2014 yılında; çocukların sokakta oynamayı dahi unuttuğu bir yılda yapıyor olması.

HARÇLIK ALMAK YERİNE MASRAFINI ÇIKARMAYA ÇALIŞIYOR

Batuhan’ın ailesi Fevzipaşa Mahallesi’nde oturuyor. Kendisini fotoğraf çektiğimiz Batuhan, neden kitap sattığını sorduğumuzda “Aileme yük olmak istemiyorum. Masraflarımı kitap satarak çıkarmaya çalışıyorum” dedi. Batuhan’ı görmek ya da ondan kitap almak isteyenler Şehit Muharrem Yanal Sokak’ta onu bulabilirler.

Haber/Merve ERDUĞAN / Ahmet KARDEŞ