Öğrenciler güvende, aileler rahat

Çerkezköy'de faaliyet gösteren 170 No'lu Lider Öğrenci Servisleri, bünyesindeki 30 araca araç takip sistemi kurdu. Böylece daha güvenli bir şekilde hizmet verecek olan Lider Öğrenci Servislerinin bu uyg

GÜNDEM 27.04.2014 04:18:00 0
Öğrenciler güvende, aileler rahat

ÖĞRENCİ TAŞIMAK ÖNEMLİ BİR İŞ

Çerkezköy 170 No’lu Lider Öğrenci Servisleri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Kadakoğlu, Başkan Yardımcısı Fikret Güven ve Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Turan Yılmaz, konuya ilişkin gazetemize açıklamalarda bulundu.  Yapılan açıklamada; öğrenci servisleriyle daha güvenli taşımacılık yapma zorunluluğu hissettiklerini belirttiler. Buna göre, dernek bünyesinde bulunan 30 öğrenci servis aracına da ayrı ayrı araç takip sistemi konuldu. Ayrıca her araca konan araç takim sisteminin şifresi de başka. Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Kadakoğlu; “Çerkezköy 170 No’lu Lider Öğrenci Servisleri olarak 2 yıl önce faaliyete geçtik. Bünyemizde şu an 30 öğrenci servisi hizmet vermektedir. Çerkezköy şehir içi olmak üzere Kapaklı ve Çorlu’ya da öğrenci götürüp getirmekteyiz” dedi ve ekledi: “Öğrenci taşımacılığı önemli bir iştir. Velilerin gözü arkada kalmaması gerekiyor. Çünkü onların bizlere emanet ettiği çocuklar bizlerin ve ülkemizin geleceğidir. Bu nedenle onları kendi çocuklarımız gibi koruyup kollamamız gerektiği gibi güvenli şekilde de okullarına ulaştırmak ve okul çıkışları sonrasında da aynı şekilde evlerine bırakarak ailelerine teslim etmek bizlerin görevidir. İki ay önce oluşturduğumuz bu sistem sayesinde Öğrenci ve velilere daha iyi ve güvenli şekilde hizmet veriyoruz. Bu sayede öğrenciler daha güvenli şekilde okullarına gidip geliyorlar”.

TRAKYA’DA 3 YERDE BU UYGULAMA VAR

Kooperatif bünyesinde oluşturulan araç takip sistemiyle öğrenci velilerinin rahatladıklarını belirten Köksal Kadakoğlu; bu sistemin şu anda Trakya’da kendileri dışında Lüleburgaz ve Süleymanpaşa’da uygulandığını kaydetti. Yapılan açıklamaya göre, araç takip sistemi sayesinde velilerin telefonlarına aracın nerede olduğu, eğer trafikte takıldıysa hangi noktada olduğu bildiriliyor. Ayrıca öğrencinin hangi saatte evde olacağı, okulun çıkış saatinden itibaren ya da okula varışına kadar olan zaman diliminde veliler haberdar ediliyor. Kadakoğlu böylece velilerin içinin rahat olduğunu söyledi. Uygulamaya 2 ay önce başlandığını kaydeden Yönetim Kurulu Başkanı, “İnşallah bizim bu uygulamamız diğer öğrenci servislerine de örnek teşkil eder. Bu uygulama ile velilerin memnuniyet verici geri dönüşleri de bizleri çok mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

ÇAĞA AYAK UYDURUYORUZ

Lider Öğrenci Servisleri Kooperatif Başkanı Köksal Kadakoğlu, teknolojiyi iyi kullanmanın faydalı olduğunu söyledi ve her kurumun teknolojiyi takip etmesi gerektiğine işaret etti. Kendilerinin bu doğrultuda araç takip sistemi kurduklarını söyleyen Kadakoğlu “Bundan böylede kendi iş kolumuzla ilgili gelişmeleri takip ederek teknolojiyi çok daha iyi şekilde kullanacağız. Araçlara yerleştirdiğimiz takip sisteminin ana kumandası derneğimizdedir. Otomatik olarak her araç bir birlerini de nerede olduklarını takip edebilme olanağına da sahipler. Bu sistemin alt yapısı Karel ATS şirketi tarafından oluşturuldu. Maliyet araç başı 600 TL oldu. Sistem AVA hattı üzerinden velilere araçların seyir hali ve diğer durumları mesajla gönderiliyor” diye konuştu.

GÜVENLE TAŞIYORUZ

Çerkezköy 170 No’lu Servis Araçları dernek Başkanı Köksal Kadakoğlu, dernek bünyesinde bulunan 30 araçla birlikte öğrencileri araç takip sistemiyle daha güvenli şekilde taşıdıklarını da belirtti.

Başkan Kadakoğlu, “Her araçtaki araç takip sisteminin ayrı bir şifresi var. Hangi araçta hangi velinin öğrencisi var, bütün velilerimiz çocuklarının hangi araçta olduğunu kendilerine giden mesajlar sayesinde biliyor. Her aracın cihazı, taşıdığı öğrencinin velisine mesajı gönderiyor. 30 Araçla birlikte çeşitli okullara toplam bin 600 öğrenciyi güvenli şekilde taşıyoruz. Bize ulaşmak isteyen velilerimiz 0553 726 85 00 ya da 0282 726 85 00 telefonları arayarak bize ulaşabilirler. Ayrıca  www.liderservisleri.com’dan da ulaşabilirler”  diye konuştu. Başkan kaksal Kadakoğlu, önümüzdeki günlerde servis araç sürücülerine ilk yardım kurslarının da verileceğini ve bu konuda da çalışmalar başlattıklarını belirtti. 

Haber/ Seyit SÜREN