Edirne festival sezonunu açtı

Edirne, bu yılki festival sezonunu, 4. Bando ve Ciğer Festivali ile açtı. Festivalin açılış kortejine Edirneli Bakan Mehmet Müezzinoğlu da katıldı.

GÜNDEM 27.04.2014 04:08:00 0
Edirne festival sezonunu açtı

EDİRNE KABUĞUNU KIRMALI

Kortejde, Bulgaristan ve Yunanistan’dan gelen bando ekipleri de yer aldı. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, festivalde konuşma yaptı. “Edirne’mizin artık uluslararası boyutuyla da marka değeri olan ciğer ustalarımız burada, inanıyorum ki Edirne sınırlarının dışında tanıtımlarının da artık, belediye başkanımızla birlikte yapmamız lazım” diyen Bakan Müezzinoğlu İstanbul Feshane’de Rize günlerini örnek gösterdi. Aynı bu şekilde Feshane’de Edirne ciğer festivali günlerinin de olabileceğini söyleyen Bakan, Edirne’nin kabuğunu kırması gerektiğine dikkat çekti.

CİĞERİ TANITIRSAK HER GÜN 10 BİN MÜŞTERİ GELİR

“İstanbullu’ya ciğeri tanıtırsak her gün 10 bin müşteri İstanbul’dan gelir” diyen Bakan Müezzinoğlu, “Tanıtım çağın en önemli özellikleri ve zenginliği, tanıtabilmek, iletişimi etkin kullanabilmek. Bunu da birlik ve beraberlik içinde başarabiliriz, ayrışarak, çatışarak, birbirimizi iterek değil, birbirimizi kucaklayarak birlik ve beraberlik içinde başarabiliriz” şeklinde konuştu. 

EDİRNE CİĞERİ COĞRAFİ İŞARET TESCİLİ ALDI

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan bütün ortak birikim ve enerjilerini Edirne’nin ve Edirnelinin refahı için birlikte kullanacaklarını dile getirdi. “Edirne’yi Balkanları da aşarak Avrupa’nın en güzel, en dinamik, en müreffeh ve en mutlu kentlerinden biri haline getireceğiz” diyen Belediye Başkanı, “Bando festivalimizle birlikte artık ünü ulusal sınırlarımızı da aşarak uluslararası camiada bilinen ve tanınan ciğerimizin de festivalini yapacağız. Edirne ciğeri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından coğrafi işaret tescili alındı. Başta Esnaf Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ başta olmak üzere bütün ustalarımızın çalarıyla da patentini de aldık. Şimdi Edirne ciğerinin elit olmayan ellerde işlenmesinin de kullanılmasının önüne geçmeyi hedefleyeceğiz” diye konuştu.

Haber/Menşure KARDEŞ