Kırklareli 1 Mayıs'ta dolup taşacak

Bin 500 sanıklı gezi eylemleri ile adını Türkiye'ye duyuran Kırklareli, yeni bir ilke daha imza atmaya hazırlanıyor. 36 yıl aradan sonra başta KESK, DİSK, TMMOB, T.T.B siyasi parti temsilcileri ve 20' nin Ã?

GÜNDEM 27.04.2014 03:59:00 0
Kırklareli 1 Mayıs

Yaklaşan 1 Mayıs İşçi Bayramı öncesi KESK, DİSK, TMMOB, T.T.B ortak bir bildirge yayınlayarak herkesi alanlara davet etti. Yayınlanan bildirgede "Biz, simit hesabıyla ne kadar iyi durumda olduğu iddia edilen asgari ücretli işçiyiz. 10 bin asgari ücreti bir ayakkabı kutusuna sığdıranlar tarafından daha fazla aşağılanmak istemiyoruz" ifadelerine yer verildi.

"PAZARDA ALINIP SATILAN BİR META MUAMELESİ GÖRMEK İSTEMİYORUZ"

"Biz, taşeron çalıştırmayla, özel istihdam bürolarıyla, esnek çalıştırmayla, sözleşmeli personel uygulamalarıyla köleliğe mahkum edilenleriz; fabrikada, okulda, hastanede, atölyede, iş yerlerinde, medyada, bankada, plazada, ambarlarda çalışırken yakalarımızın rengiyle, statülerimizle ayrıştırılıp güvencesizlikte birleştirilenleriz; biz kıdem tazminatımız için direnenleriz ve pazarda alınıp satılan bir meta muamelesi görmek istemiyoruz" denilen açıklamada "Biz, emeğinin karşılığını asgari ücretle yoksulluk sınırında alan, grev ve gerçek toplu sözleşme hakkı, örgütlenme ve siyaset yapma hakkı yok sayılan, mezarda emekliliğini sürgünlerde bekleyen kamu emekçileriyiz. En insani ve en temel haklarımızı savunduğumuzda 'terörist' damgası yemek, tutuklanmak değil, bu ülkenin onurlu insanları olarak insanca yaşamak istiyoruz" ifadelerine yer verildi.

"BİZ TOPRAĞI ZEHİRLENEN KÖYLÜYÜZ"

Deklarasyon şu cümleler ile son buldu: "Biz, kar için, rant için deresi kurutulan, toprağı zehirlenen köylüyüz, mahallesinden sürülen yoksul emekçiyiz, inşaat çılgınlığıyla güneşi, parkları, ağaçları çalınan kentliyiz; kendi yaşadığımız mekanlar üzerinde söz hakkımızın olmadığı bir düzen istemiyoruz. Biz, savaşa ikna edilmek için üzerine 7-8 füze fırlatılması planlanan bir ülkenin yurttaşlarıyız; bin kere hayır, iktidardakilerin gücünü arttırmaktan başka bir anlamı olmayan savaşlarda ölmek, sakat kalmak, bedel ödemek istemiyoruz. Kürt sorununun savaşla çözülmeyeceğini yıllarca büyük bedeller ödeyerek görenler olarak kardeşlerimizle, komşularımızla savaşa hayır diyoruz. İşte bu nedenle biz, hepimiz, işsizlerle, işçilerle, kamu emekçileriyle, mimar ve mühendislerle, aydınlarla, sanatçılarla, kadınlarla, gençlerle, emeklilerle, basın emekçileriyle, 1 Mayıs’ ta Kırklareli’nde alanlarda olacağız"

Haber/İHA