Kırklareli'nin biyolojik çeşitliliği kayıt altında

Kırklareli'de bir süredir "Biyolojik Çeşitlilik Envanteri ve İzleme Projesi" yürütülüyor. Bu proje sonunda dünyada eşine ender rastlanan birçok hayvan, bitki ve organizmanın tespitinin yapılaca

GÜNDEM 27.04.2014 03:58:00 0
Kırklareli

DÜNYADA EŞLERİ YOK

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün Türkiye'yi kapsayan çalışması kapsamında Kırklareli’de de “Biyolojik Çeşitlilik Envanteri ve İzleme Projesi” yürütülüyor. Proje tamamlandığında dünyada eşine ender rastlanan birçok hayvan, bitki ve organizmalar tespit edilecek.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Kırklareli Şube Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre 2013 yılı başlarında ihale çalışmaları başlatılarak yılsonunda ihalesi yapılan proje kapsamında çalışmalar başladı. Proje, 2014 yılı sonunda tamamlanacak.

NUH’UN GEMİSİ VERİ TABANI ENVANTERİNE EKLENECEK

Biyolojik Çeşitlilik Envanteri ve İzleme Projesi”ni Trakya Üniversitesi’nden; Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çamlıtepe, Bitki Uzmanı Doç. Dr. Necmettin Güler, Kuş Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kaya, Memeli Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Beytullah Özkan ile İçsu Balıkları Uzmanı Prof. Dr. Naim Sağlam, Biyolog İbrahim Uysal, Biyolog Tuğçe Çaprazlı, Biyolog Prof. Dr. Ahmet Asan, Şehir Plancısı Özgür Leman Eren yürütüyor.

Proje kapsamında flora, fauna, kuş, memeli hayvanlar, çift yaşamlılar, iç su balıkları, omurgasızlar tespit edilerek Nuh’un Gemisi Veri Tabanı Envanteri’ne eklenecek. Tespit edilen türlerin koordinatları Nuh’un Gemisi Projesi kapsamında veri tabanı oluşturularak izlenmesi sağlanacak. Edinilen bilgiye göre Yıldız Dağları Projesi’nde de bir çalışma yürütüldü. Bu proje hem arazi çalışmasını hem de literatür çalışmasını kapsıyor.

Haber/Gökhan TEKER