7. geleneksel kermes törenle açıldı

7. Kapaklı Çamlıca Erkek Öğrenci Yurdu Kermesi dün Cuma Namazı sonrası Mehteran Takımı gösterisi eşliğinde gerçekleştirilen törenle açıldı. Kapaklı'da eğitim öğretim gören ih

GÜNDEM 26.04.2014 00:51:00 0
7. geleneksel kermes törenle açıldı

 

Kapaklı Kurs ve Okul Talebeleri’ne Yardım Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Kapaklı Çamlıca Erkek Öğrenci Yurdu tarafından geleneksel olarak düzenlenen Kermeslerin 7’ncisinin açılışı dün Cuma Namazı sonrası saat 14.30’da Mehteran Takımı gösterisi eşliğinde gerçekleştirildi.

AÇILIŞ KURDELESİNİ SEKMEN KESTİ

7. Geleneksel Kapaklı Çamlıca Erkek Öğrenci Yurdu Kermesi açılış törenine Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen, 30 Mart seçimlerinde AK Parti’den Kapaklı Belediye Başkanlığı’na aday olan Ömer Karadeniz,  Kapaklı Çamlıca Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü İbrahim Kaya, yurt idarecileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış öncesinde Kapaklı eski Müftüsü Musa Doğruer tarafından dualar edildi. Kermesin açılış kurdelesini kesen Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen, “Bu yıl 7.’si gerçekleştirilen Kermes’in hayırlara vesile olmasını ve amacına ulaşmasını temenni ediyorum” dedi.

BİRBİRİNDEN LEZİZ TATLAR HALKIN BEĞENİSİNE SUNULDU

Kermeste el emeği göz nuru danteller, işlemeler, tülbentler, mutfak takımları gibi çeyizlik malzemelerin yanı sıra hediyelik ve süs eşyalarının da ilçe halkının beğenisine sunulduğunu dile getiren Kapaklı Çamlıca Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü İbrahim Kaya, “Ayrıca döner, köfte, mantı, baklava ve daha birçok yiyecek ürününü de Kapaklı halkının beğenisine sunduk. İnşallah beğenirler” dedi ve açılışın hayırlı olmasını diledi.

10 GÜN BOYUNCA AÇIK OLACAK

Kapaklı Çamlıca Erkek Öğrenci Yurdu Kermesi’nin 10 gün boyunca açık kalacağını ifade eden Kapaklı Çamlıca Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü İbrahim Kaya, kermesten elde edilecek gelirlerin ihtiyaç sahibi öğrenciler ve yurdun ihtiyaçları doğrultusunda kullanılacağını söyledi. İbrahim Kaya ayrıca yapımı devam eden Kapaklı Çamlıca Kız Öğrenci Yurdu inşaatına da bu vesile ile katkı sağlamayı amaçladıklarını sözlerine ekledi. Kapaklı Çamlıca Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü İbrahim Kaya, “Tüm Kapaklı halkının desteğini bekliyoruz” diyerek herkesi kermeslerine beklediklerini söyledi. Kermeste çocuklar da unutulmadı. Kermesin hemen yanında oluşturulan oyun grubu bölümünde çocuklar dilediğince eğlendi. Kapaklı halkı kermese yoğun ilgi gösterdi

 Haber / Ahmet KARDEŞ