Kritik karşılaşma yarın

Süper Amatör Lig şampiyonu Velimeşespor ve Çerkezköyspor yarın playoff maçında karşı karşıya gelecek. İki takım için de dönüm noktası olan maçın galibi önümüzdeki yıl BAL liginde

SPOR 26.04.2014 00:33:00 0
Kritik karşılaşma yarın

HEDEF YİNE BAL LİGİ

Pazar günü Velimeşespor ile final müsabakasına çıkacaklarını söyleyen Korkmaz “Çerkezköyspor için önemli bir maç. Önümüzdeki sezon Bölgesel Amatör Ligde devam edebilmemiz için bu maçtan galibiyetle ayrılmamız lazım. İnşallah elimizden gelen gayreti göstererek bu karşılaşmadan galibiyetle ayrılacağız ve önümüzdeki sezon da Çerkezköyspor olarak BAL liginde mücadele edeceğiz” diye konuştu.

KAMP ÇALIŞMALARINA GÖRE İLK 11 BELİRLENECEK

Kulüp Başkanı korkmaz cezalı ya da sakat oyuncularının olmadığını belirterek, Tekirdağ’daki kamp çalışmalarının sonucuna göre teknik ekibin maçta mücadele edecek ilk 11’i belirleyeceğini söyledi Korkmaz, “Arkadaşlarımız da kazanmak adına ellerinden geleni yapacaktır” dedi.

ŞAMPİYONUN FİNAL MAÇI YAPMASI HAKSIZLIK

Korkmaz, Velimeşespor’un Süper Amatör Ligde şampiyon olduğunu hatırlattı ve sezon sonu şampiyon olmasına rağmen BAL’a çıkmak için final maçı yapmasının haksızlık olduğunu söyledi.

“Biz de düşme hattında olmamamıza rağmen bölgesel statüye göre son sırada tamamlamamız bizim bu maçı oynamamıza neden oluyor” diyen Korkmaz “İnşallah federasyon gerekli çalışmayı yapar ve haklı bir ortamda olmasını sağlar” dedi.

TAKIMA GÜVENİYORUM

Çerkezköyspor Kulübü Başkanı Ahmet Kokmaz Velimeşespor’u küçümsemediklerini söyledi. Velimeşenin lig ve oyuncu kalite farkı olduğunu söyleyen Korkmaz “Böyle olsa da bu bir final müsabakası. O nedenle tüm tedbirleri aldık” dedi. Korkmaz, takıma bu konuda sonuna kadar güvendiğini söyledi.

ÇERKEZKÖY TARAFTARI STADI DOLDURMALI

Bu önemli müsabakaya Çerkezköy halkını, sporseverleri ve taraftarları da yoğun bir katılımla beklediklerini söyleyen Korkmaz “Çerkezköy halkının takımımıza sahip çıkmasını ve stadı doldurmasını rica ediyorum. Maç günü belediye tarafından saat 12.00’da belediye meydanından araçlar kaldırılacak” dedi.

3. LİG İÇİN ENGELİMİZ YOK

Takım ve kulüp adına Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a kamp ve ulaşım imkânlarından dolayı teşekkür eden korkmaz “Başkanımız Vahap Akay seçimden önce sporu sürekli dile getirdi. Çerkezköy’ün kanayan yarası olan stat yapma çalışmalarına başlayacağını dile getirdi. Önümüzdeki sezon belediye olarak takıma maddi manevi destek olacağına inanıyoruz. Önümüzdeki sezon belediye açısından kulübe yapılacak destekle 2014-2015 sezonu Çerkezköy için daha hayırlı olacak. 3.Lige çıkmamamız için hiçbir neden yok” diye konuştu.

ÇIKACAK HER ADAYA SAYGIMIZ VAR

Mayıs ayında yapılacak kongre ile ilgili de konuşan Çerkezköyspor Kulübü Başkanı Ahmet Korkmaz kongrenin Çerkezköyspor için hayırlı olmasını diledi. Çerkezköyspor için hayırlısı neyse, kim başarılı olacaksa başkanlığın ona nasip olmasını dilediğini söyleyen Korkmaz, kendisinin de aday olduğunu söyledi. Çıkacak her adaya ve yönetime saygı duyduklarını söyleyen Kulüp Başkanı, kendisi ve takımla ilgili bazı eleştiriler duyduklarını söyledi. Takım ve kendiyle ilgili haksız eleştiri yapılıp dedikodu yapıldığını öne süren Başkan Korkmaz, bunların hoş olmadığını söyledi.

Korkmaz, “Hevesli olan varsa listesini yapar, icraatlarını anlatır ve aday olur. Bu dönüm noktasında böyle dedikoduların yapılmasını etik bulmuyorum. Mayısta er meydanı açılacak. Herkes er meydanına gelsin ve listesini sunsun. Delegelerimiz kimi uygun görürse, kim başkan seçilirse diğer aday arkadaşların da başkanın yanında olmalarını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

KİMSENİN HAKKINDA KONUŞMADIK

Korkmaz, söylentilerin Çerkezköyspor’a zarar vereceğini söyledi ve kendilerinin geçmiş ya da gelecek kimsenin hakkında konuşmadıklarının altını çizdi. Bundan sonra da öyle olacağını söyleyen Korkmaz “Tek başına verilen mücadelede takımın ligde kalması başarıdır” dedi.

Caddeliler Taraftar Grubu Lideri Alkan Kuru da sezon başında birçok imkansızlıkla çıktıkları yolda sona geldiklerini ifade ederek “Bu son, yeni sezon için bir başlangıç. Sezon başında ilk hedefimiz takımı ligde tutmaktı. İnşallah Pazar günü alacağımız galibiyetle bu hedef gerçekleşmiş olacak. Playoff maçını kazandığımızda önümüzdeki sezon da tüm taraftarlarımız için umut olacak” dedi.

ÖNEMLİ OLAN TAKIMIN MENFAATLERİ

“Kongrede taraftar için isimlerin hiçbir önemi yok. Önemli olan takımın menfaatleridir. Başarıyı kim getirecekse taraftar onu istiyor” ,diyen Korkmaz Pazar günü oynanacak maça kalabalık gitmek istediklerini söyledi. “Futbolcularımızı motive etmek ve onlara daha iyi bir atmosfer sağlamak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız” diyen Başkan, “Kardeş takımlarımız olan Sultangazi, Kapaklıspor, Sarayspor, Muratlıspor, Tekirdağspor taraftarları da bize destek verecek. Karşılaşmaya tüm Çerkezköy halkını bekliyoruz” diye ekledi.

Haber / Seyit SÜREN