Yetkileri aynı olmayacak

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne'de AK Parti'nin kazandığı ilçe ve beldelere ziyaret düzenledi. Ziyarette konuşan Bakan Müezzinoğlu, şu anki Cumhurbaşkanı'nın yetkileri ile 10 Ağustos'ta

GÜNDEM 26.04.2014 00:32:00 0
Yetkileri aynı olmayacak

İLK DEFA KENDİ CUMHURBAŞKANINI SEÇECEK

Edirne’ye bağlı Enez Belediyesi'nde konuşan Bakan Müezzinoğlu, Türkiye'nin muasır medeniyet seviyesinin üzerine kilitlenmiş bir ülke olduğunu söyledi. Yolculukta birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Müezzinoğlu, "İlk defa milletimiz kendi Cumhurbaşkanını seçecek. Milletin kendi buyruklu Cumhurbaşkanını seçiyor olması zaten başkanını seçiyor demektir. 10 Ağustos'ta bu ülke Cumhurbaşkanını seçecek. Milletin seçtiği bir Cumhurbaşkanı'nın bugünkü yetkilerinin elinde kalması mümkün değil" dedi.

"GELECEĞE İDDİALI BAKAN BİR ÜLKEYİZ"

Türkiye'nin geleceğe iddialı bakan bir ülke olduğunu dile getiren Bakan Müezzinoğu, "Osmanlı ve Balkan vatandaşları son dönemlerde sıkıntılar ve sorunlar çekti. Bu sıkıntılar tarihteki yerini aldı ve tarihçilerimiz bunların analizini yapacak. Türkiye Cumhuriyeti ve milleti büyük devlet ve büyük millettir. Geleceğe iddialı bakan bir ülkeyiz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi muasır medeniyet seviyesinin üzerine koşan bir ülkeyiz. Acıları ve sıkıntıları paylaşmak Türk milletinin özelliklerindendir. O günlerde yaşanan acıyı da paylaşıyoruz. Başbakanımızın da Ermenilerle ilgili üzüntülerini iletmek istiyorum" diye konuştu.

Bakan Müezzinoğlu, Enez ilçesinden ayrılarak İpsala ilçesine hareket etti.

Haber/İHA