Kapaklı'nın bütçesi Çerkezköy'ü geçti

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, ilçelerin 2014 yılı bütçesini kararlaştırdı.

GÜNDEM 26.04.2014 00:30:00 0
Kapaklı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 1. Olağan Meclis Toplantısı 4. Oturumu Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 11 ilçenin bütçeleri oluşturuldu.

Toplantı kararına göre bütçeden en çok payı Merkez ilçe Süleymanpaşa alırken, en düşük bütçeyi merkez ilçeye 24 kilometre uzaklıkta bulunan Muratlı aldı.

KAPAKLI’YA ÇERKEZKÖY’DEN FAZLA BÜTÇE

Plan Bütçe Komisyonunun önerisine göre 11 ilçeye ayrılan 2014 yılı bütçesi şöyle: Süleymanpaşa Belediyesi için 150 milyon TL, Kapasklı Belediyesi için 74 milyon TL, Çerkezköy Belediyesi için 67 milyon TL, Şarköy Belediyesi için 21 milyon TL, Hayrabolu Belediyesi için 21 milyon TL, Çorlu Belediyesi için 148 milyon TL, Muratlı Belediyesi için 15 milyon TL, Marmara Ereğlisi için 22 milyon TL, Malkara Belediyesi için 39 milyon TL, Ergene Belediyesi için 55 milyon TL, Saray Belediyesi için 26 milyon TL oldu. 

19 DAİRE BAŞKANLIĞI KURULDU

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Olağan Toplantısı 4. Birleşimi Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun 21. Maddesi gereğince, Büyükşehir Belediyesi Teşkilatının Norm Kadro esaslarına uygun olarak Genel Sekreterlik, Daire Başkanlıkları ve müdürlüklerin oluşturulması konusu karara bağlandı. Buna göre 19 daire başkanlığı kurulması oy birliği kabul edildi.

İŞTE BAŞKANLIKLAR

Kurulan 19 daire başkanlığı şu şekilde oluştu: Fen İşleri Daire Başkanlığı, İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı, İtfaiye Daire Başkanlığı, Zabıta Daire Başkanlığı, İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı, Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı, Emlak ve İstimlâk Daire Başkanlığı, Ulaşım Daire Başkanlığı, Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı.

LOGO YARIŞMASI DÜZENLENECEK

Öte yandan 11 İlçe belediyesinin bütçeleri de görüşülüp oy birliği ile kabul edilirken, Büyükşehir Belediyesi’ne logo belirlenmesi için yarışma düzenlenmesine, yarışmada 1.’ye 20 bin TL, 2.’ye 10 bin TL, 3.’ye 5 bin TL, mansiyon ödülü olarak da 2 bin 500 TL ödül verilmesine oy birliği ile karar verildi.