Tekirdağlı öğrenciler artıyor

Kadir Has Üniversitesi 28-29 Nisan tarihlerinde Ramada Otel'de üniversiteye hazırlanan gençler ve aileleri ile Educaturk Fuarı'nda buluşuyor. Üniversiteden yapılan açıklamada Tekirdağ'lı öğren

GÜNDEM 26.04.2014 00:20:00 0
Tekirdağlı öğrenciler artıyor

TÜM ÖĞRENCİLERİN GELİŞİMİNE KATKI ÖNEMLİ

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, “İstanbul’un merkezinde bir dünya üniversitesi olma hedefiyle yola çıkan üniversitemizin eğitim-öğretim anlayışı; alanında mükemmel bilgi ve beceriyle donanmış, kendine güvenen, en az bir yabancı dil bilen, sorumluluk sahibi, dünyadaki değişimleri takip eden değil, öngören ve şekillendiren mezunlar yetiştirmektir.”dedi. Kadir Has Üniversitesi’nde Tekirdağlı öğrenci sayısının gün geçtikçe artmasının üniversite için de bir gurur kaynağı olduğunu vurgulayan Aydın mesajını şöyle sürdürdü: “Kaliteli öğrencileri çekmek için rekabet eden kurumların, mezuniyette sadece bu öğrencileri getirdiği nokta değil, üniversiteye giren tüm öğrencilerin gelişimine katkıları ölçülmelidir. Bunun yolu da üniversitelerin kalitesinin programlara giriş puanlarıyla değil, mezunlarının iş piyasasında istihdam edilebilirlikleriyle değerlendirilmesidir. Bilim ve teknolojide yaşanan gelişmelere ayak uydurabilen, yeniliğe açık, sorgulayan, düşünen ve üreten bireyler yetiştirmek, bu bireylerin üniversite sonrasında iş piyasası ve toplumda iyi yerlere gelmelerini sağlamak hem eğitim-öğretimin başarısını hem de topluma sunulan hizmetin kalitesini gösterecektir.”

DÜNYA ÇAPINDA İŞBİRLİĞİ

Kadir Has Üniversitesi bünyesinde İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İletişim Fakültesi, Hukuk Fakültesi ile Sanat ve Tasarım Fakültesi olmak üzere 5 Fakülte, 2 Enstitü, 4 yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu, 2 yıllık Kadir Has Meslek Yüksekokulu ve Adalet Meslek Yüksekokulu ile çok sayıda Araştırma Merkezleri ve Yaşam Boyu Eğitim Merkezi bulunuyor. Kadir Has Üniversitesi öğrencilerinin eğitimlerini desteklemek amacıyla Amerika, Asya ve Avrupa’da çok sayıda üniversite ile öğrenci değişim ve çift diploma alanlarında işbirlikleri gerçekleştiriyor.

Haber/Menşure KARDEŞ