8 yıl sonra ömür boyu hapis

16 yaşındaki Ebru K.'yı öldürerek Meriç Nehri'ne cesedini atmakla yargılanan sanık bekçi Faruk K. ile kızın sevgilisi Süleyman A.'ya ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

GÜNDEM 26.04.2014 00:13:00 0
8 yıl sonra ömür boyu hapis

Olay, Edirne’de meydana geldi.  2005 yılından beri kayıp olan 16 yaşındaki Ebru K.’yi öldürmekle suçlanan iki sanığın davası 2013 yılında aydınlanmıştı.

ÖMÜR BOYU HAPİS

Edirne 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan sanıklar 40 yaşındaki bekçi ile 28 yaşındaki sevgili, 'Kasten adam öldürme' suçundan ve 'Cinsel saldırı' suçlarından hâkim karşısına çıktı. Kayıp Ebru K.’nin anne ve babası da mahkemeye katıldı. 

2005 yılında kaybolan Ebru K.'yi kasten öldürdüğü gerekçesiyle sanık Faruk K. ve Süleyman A.'ya mahkeme tarafından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verildi. Mahkeme heyetinin, sanıkların yargılama sırasındaki iyi hallerinden dolayı cezalarını ömür boyu hapse indirdiği açıklandı.

CİNSEL İSTİSMARDAN BERAAT

Mahkeme, ayrıca sanıkların cinsel istismar suçlarından beraatlarına karar verdi. 

11 Ocak 2005 yılından beri bulunamayan Ebru K., Edirne Kız Meslek Lisesi 2’nci sınıfta öğrenim görüyordu. Üniformalı şekilde okula giden Ebru K., bir daha geri dönmedi.

VİCDANI 8 YIL EL VERDİ

2013 yılında kayıp dosyası yeniden açılan Ebru K.’nin sevgilisi 28 yaşındaki Süleyman A. polise giderek 2005 yılında yaşananları itiraf etmişti. Orada yaşananlara şahit olan 40 yaşındaki bekçi Faruk K.'nin yanlarına geldiğini ifade eden Süleyman A., kimlik bilgileri ve telefon numaralarını aldığını dile getirdi. Süleyman A. daha önceki karakol ifadesinde şunları söyledi: "Bir gün sonra bekçi beni arayarak kız arkadaşımı alarak aynı yere gelmemi istedi. Ben de Ebru'yla aynı yere gittim. Bekçi bana kız arkadaşımla birlikte olmak istediğini söyledi. Tartışma çıktı, silahını çekerek Ebru’yu karnından vurdu. O esnada bana da dönerek kimseye söyleme diyerek silahla beni tehdit etti. Daha sonra da kendisine yardım etmemi istedi ve Ebru’nun üzerinden kıyafetleri çıkararak Meriç Nehri'ne attık."

Yapılan tüm aramalara rağmen Ebru K.’nin cesedi Meriç Nehri'nde bulunamadı. Bir süre tutuklu kalan bekçi Faruk K. ile kızın sevgilisi Süleyman A. tutuksuz yargılanıyordu. 

Haber Merkezi