Okuyan kazandı

Çerkezköy Kent Konseyi Çocuk Meclisi'nin koordine ettiği Aydınlık bir gelecek için Çerkezköy Proje yarışması' yarışması' 2. Çocuk Şenliği Ödül gecesi önceki akşam

GÜNDEM 24.04.2014 15:14:00 0
Okuyan kazandı

AMACIMIZ ÇOCUKLARA OKUMA ALIŞKANLIĞINI KAZANDIRMAK

Ödül Şenliğinin açış konuşmasını Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli yaptı. Gayretli, “Çerkezköy Kent Konseyi olarak amacımız ilçemizde gençlerimize okuma alışkanlığını kazandırmaktır. Bu nedenle bu yıl İlçemize 2.’sini kazandırdığımız şenliğin bu ödül töreni ile sonuna geldik. 5 aylık okuma süresi içerisinde binlerce çocuk on binlerce kitap okudular. Geçtiğimiz Cumartesi günüde sınava tabi tutuldular. Bu sınavda bilgilerini ortaya koydular. Amacımız hayat boyu büyük bilgiler kazandıracağına inandığımız kitap okuma alışkanlığını çocuklara aşılamak. Hedefimiz Okutmaktı ve bunu beş ay boyunca başardığımıza inanıyoruz. “dedi.

 

TOPLUM OLARAK KİTAP OKUMAYI SEVMİYORUZ

Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli,  Türkiye’de toplumun genellikle kitap okumayı sevmediğini ileri sürdü. Başkan Gayretli, “Biz toplum olarak okumayı sevmiyoruz. Kitap okuma alışkanlığını çocuklara küçükken alıştırmak istedik. Çerkezköy Kent Konseyi olarak bizim gerçekleştirdiğimiz bu proje Türkiye’de ilk uygulama, bundan böyle okumaya karşı insanlarımızın ilgisi çığ gibi büyür diye düşünüyoruz. Çocuklarımızı kitap okuyarak geliştirmeliyiz. Yalnız eğitimle çocuklarımız geliştirilemez. Okumakla çocuklarımız eksikliklerini gidererek sınavlarda başarılı oluyor. Bilgi ve becerilerini kitap okuyarak geliştirebilirler. Kitap okuyarak farklı bakış acısıyla geleceklerini belirleyebilirler. “Çerkezköy okuyor” projesinde 3. yılda daha fazla işler yapmak bizlere vesile olur düşüncesindeyim. Umarım kitap okumanın ileride çocuklarımızın yaşamını etkileyecek işler yapma kararlarında fayda sağlar. Çocuk Meclisine destek veren belediyemize şükranlarımı sunuyoruz. Bu programda sponsor olan arkadaşlarımıza ödül ve ödüller için bize katkı sağlayan esnaflarımıza iş adamlarımıza, sanayicilerimize, ÇTSO’ya, öğretmenlerimize sonsuz teşekkürü bir borç biliyoruz. Çocuklarımıza sağlıklı mutlu yarınlar diliyorum.”diye konuştu.

PROJEYE 25 BİN ÇOCUK KATILDI

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal da Gayretli’den sonra yaptığı konuşmada özetle: “Bu gün Cumhuriyetin kurulmasının temelinin atıldığı önemli bir gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle öncelikle herkesin bayramını kutluyorum. Aydınlık bir gelecek için Çerkezköy Okuyor Projesine 25 bin öğrencimiz katıldı. Okumak, bilgi edinmek çok güzel. Geleceğin Türkiye’sini oluşturmak için bu proje Çerkezköy için güzel bir organizasyondur. Bu organizasyona destek veren katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor, bu güzel organizasyonun hayata geçirilmesini sağlayan Çerkezköy Kent Konseyi ve İlçe Halk Eğitimi Merkezimizi de kutluyorum” dedi.

 BU GÜZEL ORGANİZASYONA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Zenginal’dan sonra konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bu gün 23 Nisan bu gün Türkiye tarihinin önemli bir günü. 23 Nisan 1920 TBMM’nin kuruluşunu gerçekleştiren Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını şükranla anıyoruz.94 yıl önce Cumhuriyeti kuran Cumhuriyet Çınarlarımız o gün Cumhuriyete ve Atatürk’e sahip çıkmışlardı. Bu günün kuşakları bizlerde Cumhuriyete ve Atatürk’e sahip çıkıyoruz ve bizden sonra ki kuşaklarda sahip çıkacaktır ve çıkmaya devam edecektir. Bu anlamlı günün akşamında kent Konseyimizin bu yıl 2.’sini gerçekleştirdiği Çerkezköy Okuyor Çocuk Şenliği Ödül gecesine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Geleceğimiz çocuklarımızın daha iyi yerlere gelmelerini sağlamak için kitap okuma alışkanlığı sağlayalım.”dedi.

OKUMAK BİLİNÇLENMEMİZİ SAĞLAR

Başkan Akay’dan sonrada Kaymakam Metin Kubilay konuştu. Kaymakam Kubilay, okumanın bilinçlendirdiğini belirterek, “Öncelikle bu akşam biz kez daha herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum. Sevgili öğrenciler içinde bulunduğumuz çağ bilgi çağı her şey bilgiden geçiyor. Okumak bizlerin bilinçlenmesini sağlıyor. Okumaya hep beraber katılmalıyız. Bu Projenin okumaya önemli katkıları var. Fransa’da, İngiltere’de, Almanya’da bir kişi yılda 25-30 kitap okuyor. Türkiye’de bir yılda altı kişiye bir kitap düşüyor. Bizim okumayı daha pekiştirmemiz gerekiyor. Çerkezköy Kent Konseyimizin bu güzel organizasyonuna emeği geçen, katkısı olan herkesi tebrik ediyorum.”dedi.

KİTAP OKUMAK BAŞARININ SIRRIDIR

Kaymakam Metin Kubilay konuşmasını şöyle sürdürdü, “Başarının sırrı okumaktır. Kitap okutmak yalnız Kent Konseyimizin görevi olmamalı sivil toplum kuruluşlarımız, derneklerimizin de okuma alışkanlığı oluşturmalıyız. Bu etkinliğin 23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda yapılıyor olması da ayrı bir önem kazanıyor. Çocuklara verilecek en önemli hediye kitaptır. Bu projeyi önümüzdeki yıllarda daha da geliştirmeliyiz. Projede emeği geçen, destek veren ve yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimizi canı gönülden tebrik ediyorum.”diye konuştu.

ÖĞRENCİLERİN GÖSTERİLERİ İLGİYLE İZLENDİ

Yapılan konuşmaların ardından okulların gösteri gruplarını sahne aldı. İlk olarak Fevzipaşa İlkokulu halk Oyunları Ekibi gösterilerde bulundu. Ekip Çeşitli yörelere ait oyunları başarıyla sergiledi. Öğrenciler oyun sonunda büyük alkış aldı. Ardından Çerkezköy Etüt Merkezi Halk Oyunları ekibi gösterilerde bulundu. Başarılı oyunları alkışlarla ödüllendirildi. Sonra Cumhuriyet Orta Okulu dans Grubu’ gösterilerde grubundu. Dans Grubu’nun gösterileri ‘ne izleyenler ayrı bir ilgi gösteri ve gösterileri sonunda onlarda diğer ekipler gibi bol alkış aldı. Dans grubunun ardından Mevlana ortaokulu Ritim Saz Grubu gösteride bulundu. Davul, trampet ve darbuka şovu şeklinde güzel bir gösteri yapan bu ekibin gösterisi de ilgiyle izlendi ve onlarda bol alkış aldı. Ardından Çerkezköy E.M.L. Halk Oyunları Spor Kulübü Halk oyunları ekibi gösteri yaptı. Bu ekibin de bir birinden güzel sunduğu halk oyunları izleyenlerin ilgisini çekti ve onlarda bol alkış alan ekip oldu. Gecede son sahne alan ekip Ç.T.S.O Lisesi Müzik topluluğu oldu. Bu topluluk profesyonel ekiplere ve sanatçılara taş çıkarırcasına seslendirdikleri eserle izleyenleri mest etti. Topluluğun en son seslendirdiği Yaşa Mustafa Kemal paşa Çok Yaşa şarkısı ayakta alkışlandı ve eser bitene kadar alkış yağmuruna tutuldu.

KİTAP OKUMA YARIŞMASINDA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Çerkezköy Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin düzenlediği Kitap okuma yarışmasında dereye giren Tepe İlkokulu Öğrencisi Batuhan Güngör, Fevzipaşa İlk Öğretim Okulu öğrencisi Aybüke Duman, Atatürk İlk Öğreti Okulu öğrencisi Melike Tunç, Fevzipaşa İlkokulu öğrencisi Muhammed Şirin, Atatürk İlk Öğretim Okulu öğrencisi İsmet Arca Erdoğan, Atatürk İlk Öğretim Okulu öğrencisi Bengisu Koçe Tepe  Orta Okulu öğrencisi Işıl Işık, Atatürk İlköğretim okulu öğrencisi Sude Gülsevil, Nurullah Narin ortaokul öğrencisi Zehra Yalçın, Nurullah Narin Orta okul öğrencisi Göktan Taylan, Veliköy Ortaokulu öğrencisi Hilal Karademir,75.Yıl Ortaokulu öğrencisi Günernur Demir, İmam Hatip ortaokulu öğrencisi Şeyma Coşkun,75.yıl Ortaokulu öğrencisi Asude Daştemir, Tepe Ortaokulu öğrencisi Büşra Koçyiğit, Nurullah Narin Ortaokulu öğrencisi Elif Eril,75.yıl Ortaokulu öğrencisi Berke İlbars,75. Yıl Ortaokulu öğrencisi Merve Balık, Raif Dinçkök Ortaokulu öğrencisi Edanur Köse,75.Yıl Ortaokulu öğrencisi Esra Balay, Nurullah Narin Ortaokulu öğrencisi Ömer Anıl Üstün; dizüstü bilgisayar, altın ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildiler. Ödüller, Kaymakam Metin Kubilay, Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli, ÇTSO Başkan Yardımcısı İsmail Akın, Meclis Başkan yardımcısı Mehmet Aksoy, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Metin Aysal, Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, Halk Eğitimi Müdür Vekili Necmi Akman, Bakkallar Dayanışma Derneği Başkanı Kenan Tatlı tarafından verildi. Öğrencilerden sonrada derece giren  öğrencilerin okul müdürlerine de Kaymakam Kubilay ve Belediye Başkanı Akay ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Zenginal tarafından plaket verildi.

OKUMA YARIŞMASINDA GEZİ ÖDÜLÜ KAZANAN ÖĞRENCİLER

Çerkezköy Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin 5.6.7. ve 8 sınıflarda kitap okuma yarışmasında gezi ödülü kazanan öğrencilerde şöyle:

Nurullah Narin Ortaokulu; Betül Van, Ayçanur Filcan, Zeynep Gürel, Meltem Özgür, Yiğit Özdemir, İrem Taştan, Handan Memiş, Sude Şeker, Beyza Özdinçer, Boran Ekin Demirci, Ceren Şenol, Zeynep Solmaz, Rümeysa Çetin, Mete Çeşmeliler, Ceren Koçan, Fatma Özbahçeci, Eren Güler, Aysima Coşkun, Ece Alara Tetik, Elvan Oduncu, Doğukan Aydın, Büşra Kaleli, Selennur Durmaz.

75. Yıl Ortaokulu; İlknur Ünal, Sinem Söner, Emine Etyemez, Işıl Araş, Nur Recep

Raif Dinçkök Ortaokulu; Melsa Karahan, Nuray Öztürk, Semanur Öztürk, Resul Çelen, Şükran Öztürk, Emine Bal, İclal Ceran, Gülserra Çoban, Erkut Yavuzcan, Yağmur Aydın, Tuğçe Özaslan

Tepe Ortaokulu; Mert Aktaş, Tuğçe Kara, Işıl Okay, Gülşah Karaman, Beyza Akay, Gaye Kır

Veliköy Belediye Ortaokulu; Rabia Kaymaz, Erdem Benzer, Coşkun Çelikcan, Tuğçe Uzunoğlu, Nilay Bekaş, Buse Sarubaş, Şeymanur Apaydın, Ümmühan Engin, Kader Alya Alyar, Busesultan Ateş,

Kızılpınar İlkokulu; Nida Karakoç, Melek Sena Öztürk, Neslihan Bektaş, Fatih Kemal Tunca.

İmam Hatip Ortaokulu; Rümeysa Zengin, Nurgül Karapınar, Kıymetnur Çelik, İklima Saygı

Özel İdare İlkokulu; Sinem Sezek, Şule Kop, Elanur Akar, Esma Furan, Hatice Aydın

Cumhuriyet Ortaokulu; Taha Taşdelen, Canan Akkurt, Nurgül Gençarslan, Bilge Susmaz, Melike Oba

Veliköy İlkokulu; Nazmiye Karataş, Emirhan İspir

Recep Arif Gabralı İlkokulu; Seher Çelik, Rümeysa Yiğit

Gülerçin Koleji; Elif Eylül Adalı

Kızılpınar 125. Yıl Ortaokulu; Selim Arslan, Halil Elmas,

Kızılpınar Atatürk İlkokulu; Nergiz Gün, Gülşah Sel

Mevlana Ortaokulu; Rabia Ökten, Büşra Akpınar

Atatürk İlkokulu; Ebru Yüzer, Burcu Eliaçık, Huriye Çoban.

Haber/Seyit SÜREN