İlaç şakaya gelmez!

Sağlık Bakanlığı'nın 2011'den bu yana sürdürdüğü "Akılcı İlaç Kullanımı" uygulaması kapsamında; hasta odaklı, hastanın tedavi sürecindeki uyumunu arttıracak Å?

GÜNDEM 24.04.2014 14:35:00 0
İlaç şakaya gelmez!

BİLGİLENDİRME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

İlaç tüketimi açısından, akılcı ilaç kullanımı politikasında; doğru tanı, doğru ilaç seçimi, hasta uyumunun sağlanması ve maliyet-etkinlik oranının belirlenmesinin önemi vurgulanıyor.

Bu öğelerin göz önünde bulundurulduğu belirtilirken, eğitim etkinliğini aktif ve standart hale getirerek hasta ve hasta yakınlarını bilgilendirmeye yönelik broşür afiş ve görsel destekli çalışmalar yapıldığı kaydediliyor.

Sağlık Bakanlığı’nın gerekli gördüğü tanıtım ünitelerinin de aktif bir şekilde kullanıldığı belirtiliyor.

Öte yandan yatan hastaların, tedavi olmak için muayeneye gelen hastaların ve personelin akılcı ilaç kullanımına yönelik çalışmaların da devam ettiğinin altı çiziliyor.

ANTİBİYORİK DEĞERLENDİRME FORMU KULLANILIYOR

Hastanenin web sitesinden yapılan açıklamada,  yatan hasta antibiyotik tüketiminde enfeksiyon hastalıkları uzmanı onayı gerektiren ilaç gruplarında antibiyotik değerlendirme prosedürüne uygun olarak ‘’antibiyotik değerlendirme formu’’kullanmakta olduğu belirtildi.

Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne başvuran her hasta ve yakınını bilgilendirmeye yönelik el broşürü hazırlandığı söylendi.

Açıklamada ayrıca şunlara yer veriliyor: “Biz  Çerkezköy Devlet Hastanesi olarak, akılcı ilaç kullanımı  politika ve planımızda; hasta, hekim, eczacı ve hemşire iletişimimizi güçlü tutup, işbirliği ve ekip çalışmalarıyla hastalarımızı en doğru şekilde bilgilendirmek adına gerekli eğitim süreçlerinden geçmekteyiz. İlaç yönetimi yani farmaekonomi odaklı çalışıp, tedavi süresince kullanım maliyetlerini optimum koşullarda ayarlamaktayız. Bizler akılcı ilaç kullanmanın ucuz ya da indirimli ilaç kullanmak olmadığının bilincinde olup, hasta odaklı, hastanın tedavi sürecindeki uyumunu arttıracak şekilde akılcı ilaç kullanımını ilke edinmiş bulunmaktayız. Bu doğrultuda öncelikle hasta eğitimlerimizi ve sağlık personeli olarak kurum içi eğitimlerimizi devam ettirmekteyiz”.

Haber/Emine LALE