Alevleri görüntülemek isterken yaralandı

Sakızköy'de bir gazeteci, yanan çöplüğü fotoğraf çekmek isterken atıkların içine düşerek yaralandı.

GÜNDEM 24.04.2014 14:24:00 0
Alevleri görüntülemek isterken yaralandı

ÇUKURA DÜŞTÜ

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Sakızköy'e atılan atıklar bir cana mal oluyordu. Çöplüğü fotoğraflamaya çalışan bir gazeteci yanan atıkların içine düşerek yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Kırklareli İl Genel Meclis Üyeleri Yeşim Girgin, Gürcan Kırım’ın yanı sıra TEMA gönüllüsü Hakan Dedeoğlu, Kızılay Dernek Başkanı Ferah Şirin, Kenan Gören, eski köy muhtarı Şakir Topal, Sakızköy Merkez Mahalle Muhtarı Mehmet Akif Özdemir, Sakızköy'de bulunan atıkların bulunduğu bölgede incelemelerde bulundu. O sırada atıkların bulunduğu bölgeyi fotoğraflamaya çalışan gazeteci Murat Sevgi, atıklarda meydana gelen kayma sonrası yanan atıkların arasına düştü.

Alevlerin arasında kalan gazeteci Sevgi, vatandaşlar tarafından düştüğü çukurdan çıkarıldı.

Bölgeye çağrılan 112 ekipleri ile Lüleburgaz Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Murat Sevgi’nin sağ bacağının dizine kadar yandığı, ellerinde de kısmi yanıklar olduğu tespit edildi. Murat Sevgi, Lüleburgaz Devlet Hastanesi'nde plastik cerrahi olmamasından dolayı Çorlu’da özel bir hastaneye sevk edildi. Sevgi’nin hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

ATIKLAR ALEV ALEV YANIYOR

Öte yandan, Sakızköy'e atılan atıkların kağıt fabrikalarındaki elek altı atığı ve içerisinde selüloz, asitli, naylon kağıt barındıran atıklar, cam ve pet şişeler olduğu öğrenildi. Atıkların sürekli yandığını dile getiren köy halkı, atıkların bölgeye atılmasının devam etmesi ve yanmaya devam etmesinin önümüzdeki günlerde daha büyük bir faciayla karşı karşıya kalınmasına neden olabileceğini belirtti.

Haber/ İHA