Kayıt dışı istihdamda aslan payı denetmenlerin

"Bakış Açısı" dergisi, Şubat ayında yayın hayatına başladı. Sosyal Güvenlik Denetmenler Derneği'nin yayın organı olan dergi ile ilgili Sosyal Güvenlik Denetmenleri Derneği Genel Başk

GÜNDEM 24.04.2014 14:01:00 0
Kayıt dışı istihdamda aslan payı denetmenlerin

DENETMENLERİN “BAKIŞ AÇISI”

Sosyal Güvenlik Denetmenleri Derneği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Hayatına Denetmenlerin “Bakış Açısı”’nı yansıtan bültenlerini kısa bir süre önce yayınladılar. Dergiyle ilgili açıklamalarda bulunan Dernek Genel Başkanı Mustafa Duman, dergide pek çok konuya ilişkin çalışma olduğu belirtti.

SGK’NIN EN ÖNEMLİ MESLEK GRUPLARINDAN

Dergi fikrinin uzun bir süredir planlarının arasında olduğunu açıklayan Dernek Genel Başkanı;  özlük haklarındaki eksikliklerin kendilerini daha çok bu konuda çalışmaya yönlendirdiğini kaydetti. SGK kurumunun en önemli meslek gruplarından birinin Sosyal Güvenlik Denetmenliği olduğunu belirten Duman, “Gerek mevzuat anlamında gerekse piyasada denetim yapmanın getirdiği tecrübenin bir şekilde yazıya dökülmesi gerekiyordu. Bizde daha fazla çalışmak suretiyle bu fikri gerçekleştirdik” dedi.

TECRÜBE VE GÖRÜŞLERİ YANSITAN BİR ÇALIŞMA

 “Bakış Açısı” dergisinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Hayatına yönelik pek çok farklı konuda çalışma barındırdığını kaydeden Duman;  İş ve Sosyal Güvenlik konularında uzmanlaşmış; sahada denetim yapan, kayıt dışı istihdam, sahte işyerleri ve sahte sigortalılık, iş kazaları ve meslek hastalıkları gibi pek çok farklı alanda çalışan Sosyal Güvenlik Denetmenlerinin tecrübe ve görüşlerini yansıtan bir çalışma olduğunu belirtti.

ASLAN PAYI DENETMENLERİN

Sosyal Güvenlik Denetmenler Derneği Başkanı Mustafa Duman açıklamasını şu cümlelerle tamamladı:

“Sosyal Güvenlik Denetmenleri 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası ile 4857 Sayılı İş Kanununda belirtilen denetim ve kontrol yetkisine haiz bir meslektir. Sahte işyerleri, kayıt dışı istihdam, iş kazaları ve meslek hastalıkları gibi konularda yürütülen özverili çalışmalar ile kayıt dışı istihdamın %37’lere gerilemesinde en büyük pay sahibi Sosyal Güvenlik Denetmenleridir.

Sıraladığınız bunca iş ve işleme rağmen özlük haklarınızın diğer meslek gruplarının gerisinde kalması biraz haksızlık gibi görünüyor?

Sahada denetim yapan, çalışma hayatının nabzını tutan, işçi ve işvereni konusuna hakim bir meslek grubu olarak iyi analiz eden Sosyal Güvenlik Denetmenlerinin rakamlarla kanıtlayarak sergiledikleri başarı, hak ettikleri noktaya gelmeleri gerektiği gerçeğini yetkililere anlatıyor.

Sosyal Güvenlik Denetmenlerinin yeni yayınlarının çalışma hayatına çok şey kazandıracağına inanıyor ve başarılarının devam etmesini temenni ediyoruz”.

Haber/Merve ERDUĞAN