AÖF'de tek dersten kalanlara iyi haber!

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde okuyan tek dersi kalıp da mezun olamayan öğrencilere iyi haber Üniversite yönetiminden geldi. AÖF, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da tek ders sınavı

GÜNDEM 23.04.2014 21:52:00 0
AÖF

AÖF’DE ÖĞRENCİLERİN YÜZDE 80’İ BAŞARILI

AÖF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Kamil Çekerol yaptığı açıklamada rahatlıkla tek ders programını uygulayabileceklerini ifade etti ve şu açıklamayı yaptı: “Tek ders sınavı geçen sene sistemimizde uygulamaya başladığımız bir sınav oldu ve son derece de başarılı olduğunu gördük. Geçen yıl gerçekleştirdiğimiz tek ders sınavında, yaklaşık 56 bin öğrencimiz bir tek dersten okul uzatma durumundaydı. Sınava katılan 56 bin öğrencimizin 45 bininin, yani yüzde 80'inin başarılı olduğunu ve okullarını tamamladıklarını gördük. Bu bizi tabii ki son derece memnun eden bir sonuç oldu. O nedenle sistemsel bir değişiklik gerektirmemesi, yani şu anda bütün öğrenim hayatı boyunca öğrencilerimizin yönetmeliğimiz gereğinde yerine getirmek zorunda oldukları ders geçme, sınıf geçme gerekliliklerinde bir değişime neden olmaması nedeniyle tek ders sınavını rahatlıkla uygulayabilir durumdayız. Tek ders sınavını, sistemimiz içerisinde kabul edilebilir ve başarı oranının yüksek olduğu bir uygulama olarak görüyoruz”.

YURT İÇİ PROGRAMLAR İÇİN TEK DERS SINAVI TEMMUZ’DA

Doç. Dr. Çekerol, tek ders sınavının 20 Temmuz 2014'te yapılacağını ifade ederek, “Tek ders sınavını bu yıl da öğretim yılının sonunda gerçekleştireceğiz. Tek ders sınavımızı, yurt içi programlarımız için 20 Temmuz 2014 tarihinde Türkiye'deki 11 şehirde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Lefkoşa'da gerçekleştiriyor olacağız. Bu sınava katılabilmek için gerekli olan koşullar; bu öğretim yılında o derse kayıtlı olan öğrencilerimiz, tek dersten mezun olup da sadece o dersten bekleyen öğrencilerimiz bu sınava katılabilir durumda olacaklar. Yine yaklaşık 100 bin öğrencimizin bu durumda olacağını ve onlar için bir organizasyon gerçekleştiriyor olacağımızı düşünüyoruz” diye konuştu.

TEK DERSTEN OKUL UZAMASININ ÖNÜNE GEÇMEYE ÇALIŞIYORUZ

“Öğrencilerimizin bir tek ders yüzünden okul uzatmalarının önüne geçmek için bir gayretimiz söz konusu” diyen Çekerol, şöyle devam etti:

“Gönül ister ki öğrencilerimiz buraya kalmadan öğretim yılı sonunda normal sınavlarıyla ara ve dönem sonu sınavlarında başarılı olup eğitim-öğretim hayatlarını o şekilde tamamlamış olsunlar. Verdiğimiz mezunlardan başarılı bir sistem olduğunu ve başarılı bir öğrenci grubuyla eğitim-öğretimimizi sürdürdüğümüzü düşünüyoruz.”

Haber/Merve ERDUĞAN