Bulgar öğrenciler: Ülkenizin kıymetini bilin

Geçtiğimiz hafta Çerkezköy Özel Gülerçin Koleji'nin davetlisi olarak Çerkezköy'e gelen Bulgaristan Sofya Zaharii İlköğretim Okulu öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan 10 kişilik heyet Ã

GÜNDEM 23.04.2014 01:07:00 0
Bulgar öğrenciler: Ülkenizin kıymetini bilin

Özel Gülerçin Koleji Eğitim Kurumlarının dostluk kaynaşması kapsamında Çerkezköy’e davet ettiği Zaharii ilköğretim okul müdür ile iki öğretmen ve yedi öğrenciden oluşan ekip, Çerkezköy başta olmak üzere İstanbul’un tarihi yerlerini de gezdiler. Ülkemize hayran kaldıklarını belirten Bulgar öğretmen ve öğrenciler ‘Siz Türkler Cennette yaşıyorsunuz. Türkiye çok mükemmel bir ülke, ülkenizin kıymetini bilin’ dedikleri ifade edildi.

AVRAMOVA, “SİZLERİDE ÜLKEMİZDE AĞIRLAMAK İSTİYORUZ

Zaharii İlköğretim Okulu Müdiresi Reni Avramova yaptığı kısa konuşmada, Çerkezköy’de kaldıkları bir haftalık süre içinde çok iyi şekilde misafir edildiklerini kaydetti. Çerkezköy’ü çok beğendiklerini, Türk insanının inanılmaz misafirperver olduğunu ve kendilerinin çok iyi şekilde ağırlandığını söyleyen Amramova; Gülerçin Koleji öğretmen ve öğrencilerini Bulgaristan’da ağırlamaktan onur duyacaklarını belirterek Bulgaristan’a davet etti. İstanbul’u gezme fırsatı bulduklarını ifade eden Okul Müdürü,  İstanbul’unda inanılmaz bir rüya kenti olduğunu ve Türklerin bir dünya ülkesi değil de cennette yaşadıklarını söyledi, “Ülkeniz çok güzel sizler çok şanslı insanlarsınız” dedi.

VEDA PROGRAMI DÜZENLENDİ

Gülerçin Koleji Eğitim Kurumları Konferans Salonu’nda önceki gün düzenlenen veda programında duygulu anlar yaşandı. Program Bulgar öğrencilerin dans gösterileriyle başladı ve ardından şarkılar söylediler ve Bulgar Halk oyunlarından kesitler sundular. Bulgar öğrencilerin gösterileri sonunda Gülerçin Koleji dördüncü sınıf öğrencileri sahne aldı. Gülerçin Koleji öğrencileri önce Kafkas Halk Oyunları ve ardından çeşitli yörelere ait halk oyunlarından kesitler sundular. Sonra Müzik öğretmeni Gülben Yirmibeşler eşliğinde keman ve gitardan oluşan saz ekibi mini konser verdi. Ardından Gülerçin Koleji Müzik öğretmeni Gülben Yirmibeşler’in çaldığı piyona eşliğinde Zaharii Okul Müdiresi Reni Avramova şarkı söyledi. Program sonunda Bulgar öğrencilere sertifika verildi. ardındanda Bulgar öğrencileri evlerinde misafir eden öğrencilere birer sertifika verildi. Daha sonrada Bulgar öğretmenlere sertifika ve plaket takdim edildi. Sertifika ve plaketleri Gülerçin Koleji kurucusu Bülent Gülerçin, Gülerçin Koleji Eğitim Kurumları Genel Müdürü ve Okul Müdürü Süleyman Sezgin, Okul Müdür Yardımcısı Tuba Zenginal ile Gülerçin Koleji İngilizce Bölüm Başkanı Özlem Atak verdi. Program sonunda da günün anısına toplu hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Haber/Seyit SÜREN