Sanayiciler 12'nci Genel Kurulu yeni Konferans Salonu'nda yaptı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu, kapılarını ilk kez ÇOSB 12'nci Genel Kurulu için açtı. 2014 yılı gelir-gider bütçesi 538 milyon 759 bin 790,75 TL olarak belirlendiği toplantıda,

GÜNDEM 23.04.2014 00:57:00 0
Sanayiciler 12

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin 12’nci Olağan Genel Kurulu, dün saat 14.00’da yeni yapılan Konferans Salonu’nda gerçekleştiriledi.

DİVAN OLUŞTURULDU

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Genel Kurul’un 3’üncü gündem maddesinde Divan Heyeti oluşturuldu. Divan Kurulu Başkanlığı’na Orhan Emeç, Divan Kurulu üyeliklerine de Hasan Kuru ve Mustafa Ergün’ün seçilmesi oybirliği ile kabul edildi. Toplantıda daha sonra sırasıyla Mehmet Özdoğan tarafından Yönetim Kurulu, Mehmet Savaş tarafından Denetim Kurulu ve Şükrü Aydın tarafından da Yeminli Mali Müşavir Denetim raporları okunarak oybirliği ile kabul edildi.  

2013 YILI NET GELİRİ 18 MİLYON 525 BİN 779,79 TL

Toplantının bir sonrdaki gündem maddesinde ise bilançonun ve gelir-gider bütçesinin görüşülmesine geçildi. Bilançonun aktif ve pasif kısmında 270 milyon 190 bin 387,66 TL ile denklik sağlanırken, odanın 2013 yılı net gelirinin ise 18 milyon 525 bin 779,79 TL olduğu kaydedildi. İlgili gündem maddesi oybirliği ile kabul edilerek karara bağlandı.

2014 BÜTÇESİ 538 MİLYON 759 BİN 790,75 TL

Toplantıda daha sonra ise 2014 yılı tahmini bütçe ve çalışma programı ve geçici bütçenin hazırlanması için yönetim kuruluna yetki verilmesi konusu görüşüldü. 2014 yılı gelir-gider bütçesi 538 milyon 759 bin 790,75 TL olarak öngörülürken, bütçe de oybirliği ile kabul edildi. Toplantıda daha sonra yönetim aidatlarının ve hizmet karşılıklarının belirlenmesine geçildi. ÇOSB Yönetim Kurulu olarak üyelerden aidat almadıklarını belirten ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, hizmet bedellerinde ise yüzde 8 ila 18 oranında artış olduğunu kaydetti. Gündem maddesi de oybirliği ile kabul edildi.  

YÖNETİM KURULU HUZUR HAKKI İSTEMEDİ

Toplantı yönetim ve denetim kurulu üyelerine ödenecek huzur haklarının tespiti ile devam etti. Yönetim Kurulu olarak huzur hakkı istemediklerini dile getiren Ömer Sarıoğlu, “Biz bu görevlere kendimiz isteyerek talip olduk. Bunun için karşılık istemiyoruz. Sizlerden tek isteğimiz bölgemizdeki etkinliklere katılmanızdır. Bu bölge hepimizin ve bizler bölgemize sahip çıkmalıyız” dedi. Yönetim Kurulu üyelerine huzur hakkı verilmemesi, denetim kurulu üyelerinin ise 600 TL olan huzur hakkının 700 TL’ye çıkarılması oybirliği ile kabul edildi.  

METREKAREYE 10 DOLARA İTİRAZ ETTİLER

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise arsa tahsis ve satış prensiplerinin belirlenmesi konusu görüşüldü. ÇOSB sınırları içinde bulunan ve boş olan arazilerin satın alınmak istenmesi halinde metrekare başına 10 dolar alınması konusu katılımcıların görüşlerine sunuldu. Konuyla ilgili fikirlerini belirten Ahmet Çetin, “Bölgemiz içinde hala tarım amaçlı kullanılan araziler var. Bunun engellenmesi için de birşeyler yapılması gerekiyor” dedi. Reşat Tüzünataç 10 dolarlık ücretin fazla olduğunu ve konunun yeniden değerlendirilmesi gerektiğini belirtirken, Ayhan Arslan da boş parsellerden ücret alımının daha önce durdurulduğunu ve yeni belirlenen ücretlerin yeniden değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Mustafa Alpagut ise bölgeye 1989’da geldiğini anımsatarak, “Biz buradan arsa alırken bize 18 ay içinde faaliyete geçme şartı koşuluyordu. Fakat bazı firmaların arazileri yıllardır boş bekliyor. Bu kişilerin arazileri değer kazanırken, bu bedeli vermeye da yanaşmamalaqrına anlam veremiyorum. Bu işi kişiselleştirmemek gerekiyor” dedi.

OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ömer Sarıoğlu ise “İtiraz edenlerin hepsi bizim dostumuzdur. Fakat geçen yıl 16 Nisan’da yapılan Genel Kurul’da arsa fiyatları 100 dolardı. Bugün 150 dolardan ucuz arsa yok. Biz yönetim olarak Yünsa’ya ait arazileri 110 dolardan satın almıştık. Bugün de 150 dolardan tamamını sattık ve bölgemize yaklaşık 4 milyon TL kazandırdık. Biz sizlerden aidat istemiyoruz. Fakat bölgemizin de hizmet için gelir elde etmesi gerekiyor. Daha önceleri 5 dolar alıyorduk. Ama artık boş arsalarımzın da işler hale gelmesi için bunu 10 dolara çıkarmaya karar verdik” dedi. Gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.    

KATILIM ÜCRETİ ALINMASIN

Belirtilen görevler dışında kalan yetki ve sorumluluğun Yönetim Kurulu’na devri konusunun oybirliği ile kabul edildiği toplantıda ÇOSB’nin de ortağı olduğu Tekirdağ Ergene Derin Deşarj A.Ş.’nin kollektör hattı güzergahında bulunan parsellerin kamulaştırılması için kamu yararı kararı verilmesi de oybirliği ile kabul edildi. Toplantının dilek ve temenniler kısmında söz alan Elvan Tekstil firması çalışanlarından Muhammer Bursalı, ÇOSB yönetiminden futbol turnuvaları için alınan katılım ücretlerini almamalarını talep etti. Konuyla ilgili konuşan Ömer Sarıoğlu ise alınan katılım ücretlerinin yine turnuvada dereceye girenblere madalya kupa ve ödül olarak geri döndüğünü ifade etti.

Haber / Ahmet KARDEŞ