Çerkezköy Pazar esnafı çok kızgın! Ülker'i boykot edecekler

Pazarcılar, bir market zincirinin pazarcılarla ilgili yayına girdiği reklamdan son derece rahatsız oldu. Türkiye'de ilk kez bu reklama kendilerinin tepki gösterdiklerini kaydeden ve yazılı bir açıklama yapan Çer

GÜNDEM 22.04.2014 00:48:00 0
Çerkezköy Pazar esnafı çok kızgın!  Ülker

PAZARA GİTMEYE NE GEREK VAR MESAJI

Türkiye’nin önde gelen gıda şirketlerinden birisi olan Ülker Grubu’nun satın aldığı ŞOK Marketleri’nin yayındaki son reklamı pazarcıları isyan ettirdi. Yazılı bir basın açıklaması yapan Çerkezköy Pazarcılar Yardımlaşma Derneği Başkanı Cevdet Aydemir, söz konusu market zincirinin reklam stratejisini Pazar esnafının ekmek parası üzerine kurguladıklarını üzülerek gördüklerini kaydetti. Reklamda açık açık ‘Pazar’a gitmeye ne gerek var’ ifadesi kullanıldığını açıklayan Dernek Başkanı Aydemir, “Hem ticari ahlakla bağdaşmayan hem de genel ahlakla örtüşmeyen bir tutum ortaya konmuştur. Ahilik kültürümüzde ‘Ben siftahımı yaptım, sen komşumdan alışveriş yap’ anlayışı hâkimken, bu market adına yapılan reklamda ‘Pazara gitmeye ne gerek var ‘ ifadesi açık bir şekilde kullanılarak Türkiye’de ki bütün Pazar esnafına karşı aleni bir saldırı gerçekleştirilmiştir” ifadelerini kaydetti.

ÜLKER’E BOYKOT

Pazar esnafı, RTÜK ve Reklam Özdenetim Kurulu’na şikayette bulunacaklar. Reklam filmi kalkana kadar, ŞOK marketlerinden hiçbir alışveriş yapmayacaklarını kaydeden Dernek Başkanı, Ülker markalı hiçbir ürünü satın almayacaklarını da ilan etti. “Bugün Çerkezköy’de başlattığımız bu kampanyaya Türkiye genelindeki bütün Pazar esnafını dahil etmek için çaba sarf edeceğiz” diyen Aydemir: “Bunun yanı sıra sesimizi duyuracağımız herkesi, Şok marketlerinden alışveriş yapmamaya ve Ülker markası satın almamaya teşvik edeceğimizi de belirtmek istiyorum” diye konuştu.

Haber/Merve ERDUĞAN