Gözyaşları sel oldu

Çerkezköy Genç Erzurumlular Derneği'nin hafta sonu gerçekleştirdiği kutlu doğum programında göz yaşları sel oldu aktı. Hz. Muhammed'in anıldığı gecede ilahiler okundu, semazenler ellerini a

GÜNDEM 22.04.2014 00:29:00 0
Gözyaşları sel oldu

BİZ GÖRMEDEN SEVDİK

Genç Erzurumlular Derneği Başkanı İlyas Akın, programın başında “ Efendimiz Hz. Muhammed'in dünyaya geldiği haftayı ilahilerle ve sizlerle kutlamak için bu haftanın bilincinde olmak istedik” dedi. 571 yılı 20 Nisan Pazartesi gününde Mekke’nin Güneş’in ve göğün farklı olduğunu söyleyen Akın, “Çünkü Allah'ın habibi dünyayı şereflendiriyor. Ne mutlu bize ki ümmet için ağlayan peygamberin ümmetleriyiz. 1443 yıl efendimizi görmeden sevdik” dedi. Kutlu doğum haftasını kutlayamayanlara da Allah’tan yardım dileyerek dua eden İlyas Akın program eden herkese teşekkür etti.

İLAHİLER BAM TELİNE DOKUNDU

Genç Erzurumlular Derneği hafızı Selim Akbulut’un okuduğu Kuran-ı Kerim’in ardından ilahi sanatçısı Fatih Öztürk ve ekibi sahneye çıkarak ilahi okudu. Programın devamında ise Fatih Öztürk Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in ölmeden önceki son üç gününü duygu yüklü bir şekilde anlattı. Salonda bulunanlar gözyaşlarına hakim olamadı. Duygular sel oldu aktı. İlahiler, gönüllerin bam teline dokundu.

İSLAMIN TEMELİ İBADET VE İLETİŞİM

Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, İslam’ın ibadet ve iletişimle yaşanacağının altını çizerken samimiyetin de Allah’a ve insanlara karşı olacağını vurguladı.  Tuna; “İnsanları dünya saadetinden Allah saadetine götürecek tek din İslâm’dır” dedi.

HADİS: İYİLİĞİ GÜLER YÜZLÜ OLANLARDAN İSTEYİNİZ

Müftü Tuna, Hz. Peygamber’in “İyiliği güler yüzlü olanlardan isteyiniz” hadisini hatırlatarak güler yüzün sadaka mahiyetinde olduğunu vurguladı. Tebessümün negatif havayı dağıttığını ifade eden Tuna, “Başarının ve sıkıntının feraha ermesi gülümsemekten geçer" dedi. Program sonunda emeği geçenlere plaket takdim edilirken, kısa bir konuşma yapan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay programın çok anlamlı olduğunu söyledi ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Programda yer alan isimler ise şöyleydi: Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ali Tefon, AK Parti Tekirdağ Başkan Yardımcısı Sait Yazı, 30 Mart Yerel seçimlerinde MHP'den Çerkezköy Belediye Başkanı adayı olan Koray Önsel, Çerkezköy müftüsü Yusuf Tuna, Erzurumlular ile çok sayıda davetli katıldı. 

Haber/ Ahmet KILAVUZ