Abone sayısı 26 bin 946 oldu

Türkiye'nin en hızlı büyüyen ve gelişen ilçelerin başında gelen Kapaklı'da nüfusla birlikte su abone sayısı da hızla artıyor. Kapaklı'da abone sayısı Mart Ayı sonu itibari ile 2

GÜNDEM 20.04.2014 00:25:00 0
Abone sayısı 26 bin 946 oldu

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Belediyenin her ay düzenli olarak gerçekleştirildiği değerlendirme toplantıları kapsamında, Su İşleri Müdürlüğü’nün Mart Ayı faaliyetleri ile ilgili bilgiler verdi.

49 MEKANİK SU SAYAÇ ABONELİĞİ KAPATILDI

1-31 Mart tarihleri arasında 188 ön ödemeli sayaca yeni su abonesi işlemi yapıldığını ifade eden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “62 adet ön ödemeli sayaca isim değişikliği yapıldı. 39 adet ön ödemeli su sayacı yenisi ile değiştirme işlemi yapıldı. 59 adet mekanik su sayacı aboneliğinde isim değişikliği gerçekleştirildi. 49 adet mekanik su sayaç aboneliği kapatıldı. 20 adet arızalı olan mekanik su sayacı yenisi ile değiştirildi” açıklamalarında bulundu.

10 BİN 129,86 TL  TAHSİL EDİLDİ

Bir aylık süre zarfında 73 adet su aboneliğinde tarife değişikliği yapıldığını ifade eden Başkan İrfan Mandalı, 8 adet mekanik su sayacından ön ödemeli su sayacına geçildiğini dile getirdi. İlçedeki  abone sayısının 17 bin 62’si ön ödemeli, 9 bin 884’ü mekanik olmak üzere toplam 26 bin 946 olduğunu kaydeden Başkan Mandalı, “Mekanik su sayaçlarının 2014/2. dönem faturalandırma işlemleri devam ediyor. 169 Bağımsız bölüm başına, 10 bin 129,86 TL proje onay ücreti tahakkuku yapılıp, tahsil edilmiştir” ifadelerini kullandı.

25 ABONEYE SU BAĞLANTISI YAPILDI

Mart Ayı içinde Atatürk Mahallesi’nde 45 adet su sayacı arızasına gidildiğini belirterek açıklamalarını sürdüren Başkan Mandalı, “Bahçelievler Mahallesi’nde 39 adet su sayacı arızasına gidildi. Cumhuriyet Mahallesi’nde 66 adet su sayacı arızasına gidildi. İsmet Paşa Mahallesi’nde 27 adet sayaç arızasına gidildi. İnönü Mahallesi’nde 38 adet sayaç arızasına gidildi. Mart Ayı içinde toplam 215 su sayacı arızasına müdahale edildi” dedi. Çeşitli mahallelerde oluşan, toplam 7 adet ana su borusu patlağının onarıldığını sözlerine ekleyen Başkan Mandalı, “Çeşitli mahallelerde toplam 14 adet su borusu patlağı onarılırken, 25 adet aboneye de su bağlantısı yapıldı” dedi.

 ELEKTRİK ARIZALARINA DA MÜDAHALE EDİLDİ

Mart Ayı içinde ilçedeki su kuyuları ve su terfi merkezlerinin elektrik panolarında oluşan çeşitli elektrik arızalarına da müdahaleler yapıldığını kaydeden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Jeneratörlerin aylık periyodik bakımları yapıldı. Su terfi merkezleri ve su kuyularında bulunan uzaktan takip otomasyon sisteminde oluşan elektrik arızalarına müdahaleler yapıldı. Çeşitli aralıklarda su kuyuları ve terfi merkezleri düzenli olarak kontrol edildi. Mevcut olan elektrik sayaçlarının okuması ve faturalandırılması gerçekleştirildi. Su patlağı olan yerlerde kelepçenin yer altı abone kablolarını patlatmış olduğu yerlere gidilip, kablo arızaları giderilmesi sağlandı” diye konuştu.

Haber / Ahmet KARDEŞ